
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Allergének
glutén , diófélék , tej , tojás1.
A sütőt előmelegítjük. Egy közepes méretű tepsit (23*38 cm) kibélelünk sütőpapírral vagy vékonyan kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.
2.
A darált diót és a sütőport elkeverjük a liszttel.
3.
Az olvasztott margarint habosra kavarjuk a cukrokkal, majd hozzáadjuk a tojásokat és tovább kavarjuk.
4.
Belekanalazzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket. Alaposan összefogatjuk, és a tejjel fellazítjuk.
5.
Az előkészített tepsibe simítjuk.
6.
180 fokon 30 perc alatt alul-felülsütéssel megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
7.
A krémhez a Mascarponét az átszitált porcukorral és a Bourbon vaníliás cukorral alaposan kikavarjuk.
8.
A habtejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és óvatosan a porcukros krémbe keverjük.
9.
Egyenletesen a sütemény tetejére simítjuk a krémet, majd étcsokoládét reszelünk rá.
10.
Pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük. Egy éles késsel szépen felszeleteljük.
250 g Liszt
100 g Darált dió
1 taskak / kb. 2 tk. Sütőpor
50 g Vaj
180 g Cukor
10 g Vaníliás cukor
2 db Tojás
250 ml Joghurt
50 ml Tej
250 g Szarvasi mascarpone
35-45 g Porcukor
5 g Vaníliás cukor
200 ml Tejszín
A TETEJÉRE MEHET MÉG 4 KOCKA ÉTCSOKOLÁDÉ
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!