leendő
partnereinknek

Marhahúsgombócok fűszeres édesburgonyás, babos raguban

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Dolgozzunk össze 1 finomra vágott hagymát, a tojást és zsemlemorzsát a marhahússal. Sózzuk, borsozzuk, tegyük félre kb. 10 percre.

2.

A másik hagymát vágjuk finomra és pirítsuk meg egy serpenyőben 2 ek. olajon.

3.

Ezalatt hámozzuk meg és vágjuk kb. 2 cm-es kockákra az édesburgonyát. Adjuk a hagymához. Öntsük rá a paradicsomkonzervet és kb. másfél dl vizet. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg a fűszerekkel. Hozzuk forrásba, majd vegyük lejjebb a lángot. Lefedve pároljuk kb. 15 percig.

4.

Ezalatt gyúrjunk a darált húsos masszából kisebb dió nagyságú húsgombócokat. Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel egy ek. olajat és pirítsuk meg rajta a húsgombócokat.

5.

Adjuk a közben már majdnem megpuhult édesburgonyához. Adjuk hozzá a leszűrt és leöblített babot és a felkockázott kaliforniai paprikát is. Főzzük további 5-10 percig lefedve, kis lángon, míg a zöldségek megpuhulnak.

6.

Ha kész, rögtön tálalhatjuk. Szórjuk meg kis kockákra vágott avokádóval és tegyünk rá egy nagy evőkanál mascarponét is. Opcionálisan adhatunk hozzá egy kis citromlevet és még több chili paprikát is. Kínáljunk mellé főtt rizst.

Hozzávalók

20 g Szarvasi mascarpone

400 g Darált marhahús

1 ek. Zsemlemorzsa

2 db Hagyma

1 db Tojás

600 db Édesburgonya

1 db Kaliforniai paprika

1 doboz Paradicsom konzerv

1 konzerv, kb. 400 g Vörösbab

1/2 db Avokádó

1 tk. Római kömény

1 tk. Oregánó

2 tk. Fahéj

1 tk. Kurkuma

1 tk. Chili por

3 ek. Olaj

Bors