Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás1.
A tojások fehérjéit verjük fel kb. félig, majd lassan adagoljuk hozzá a kristálycukrot.
2.
Verjük fel teljesen keményre, a végén még keverjük el benne a porcukrot és a mandulát is. Mindenképpen legyen jó kemény a hab, ne folyjon. (Inkább mérjük meg a fehérjék súlyát pontosan és adjunk hozzá ugyanannyi kristálycukrot és ugyanannyi porcukrot.)
3.
Habzsák segítségével nyomkodjunk kis formákat sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük 100 C-os sütőbe és szép lassan szárítsuk ki őket. Ha elválnak a papírtól, akkor készen vannak.
4.
Vegyük ki és hűtsük ki őket. A mascarponét keverjük ki 4 evőkanál porcukorral és a narancs lereszelt héjával.
5.
Kenjük egy-egy habcsók aljára és tapasszuk össze őket egy-egy másik habcsókkal.
250 g Szarvasi mascarpone
4 db Tojás fehérje
130 g Cukor
130 g Porcukor
10 DKG DARÁLT MANDULA
60 g Porcukor
1 db Narancs héj
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!