leendő
partnereinknek

Mandulás habcsókok narancsos mascarponéval töltve

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vendégváró

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

A tojások fehérjéit verjük fel kb. félig, majd lassan adagoljuk hozzá a kristálycukrot.

2.

Verjük fel teljesen keményre, a végén még keverjük el benne a porcukrot és a mandulát is. Mindenképpen legyen jó kemény a hab, ne folyjon. (Inkább mérjük meg a fehérjék súlyát pontosan és adjunk hozzá ugyanannyi kristálycukrot és ugyanannyi porcukrot.)

3.

Habzsák segítségével nyomkodjunk kis formákat sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük 100 C-os sütőbe és szép lassan szárítsuk ki őket. Ha elválnak a papírtól, akkor készen vannak.

4.

Vegyük ki és hűtsük ki őket. A mascarponét keverjük ki 4 evőkanál porcukorral és a narancs lereszelt héjával.

5.

Kenjük egy-egy habcsók aljára és tapasszuk össze őket egy-egy másik habcsókkal.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

4 db Tojás fehérje

130 g Cukor

130 g Porcukor

10 DKG DARÁLT MANDULA

60 g Porcukor

1 db Narancs héj