leendő
partnereinknek

Málnás ricotta torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Keverjük össze a lisztet a cukorral, a sütőporral és a sóval.

2.

Egy külön tálban keverjük alaposan össze a ricottát a tojással, vanília aromával, a citromhéjjal és az olvasztott vajjal.

3.

Majd óvatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez. Végül keverjük hozzá a málnát is, pár szem kivételével.

4.

Béleljünk ki sütőpapírral egy kerek tortaformát (20-25 cm) és kanalazzuk bele a masszát. A tetejére szórjuk a maradék málnát.

5.

170 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. egy órát. Tűpróbával nézzük meg a készültségét. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral. Langyosan, vagy szobahőmérsékleten a legfinomabb.

Hozzávalók

500 g Szarvasi ricotta

220 g Liszt

3 db Tojás

250 g Cukor

1 tasak, kb. 2-3 tk. Sütőpor

100 g Vaj

1 ek. Vanília aroma

1 tk. Citromhéj

250 g Málna

Díszítéshez néhány g Porcukor