Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Keverjük össze a lisztet a cukorral, a sütőporral és a sóval.
2.
Egy külön tálban keverjük alaposan össze a ricottát a tojással, vanília aromával, a citromhéjjal és az olvasztott vajjal.
3.
Majd óvatosan keverjük hozzá a lisztes keverékhez. Végül keverjük hozzá a málnát is, pár szem kivételével.
4.
Béleljünk ki sütőpapírral egy kerek tortaformát (20-25 cm) és kanalazzuk bele a masszát. A tetejére szórjuk a maradék málnát.
5.
170 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb. egy órát. Tűpróbával nézzük meg a készültségét. Tálaláskor szórjuk meg porcukorral. Langyosan, vagy szobahőmérsékleten a legfinomabb.
500 g Szarvasi ricotta
220 g Liszt
3 db Tojás
250 g Cukor
1 tasak, kb. 2-3 tk. Sütőpor
100 g Vaj
1 ek. Vanília aroma
1 tk. Citromhéj
250 g Málna
Díszítéshez néhány g Porcukor
Só
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!