leendő
partnereinknek

Málnás, áfonyás tiramisu torta

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

glutén , tojás , tej , szójabab

Elkészítés

1.

A tojássárgáját verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral.

2.

A habtejszínt verjük fel, majd óvatosan keverjük össze a mascarponéval. Ezután keverjük hozzá a cukorral felvert tojássárgáját is.

3.

Egy süteményes tálra rakjunk ki 10-12 db babapiskótát, jó szorosan egymásmellé. Kenjük meg a krém felével, majd szórjuk meg a megmosott áfonya és málna felével.

4.

Erre helyezzünk újabb réteg babapiskótát, majd kenjük rá a krém másik felét is. Ezt szórjuk meg a maradék gyümölccsel, majd a reszeljünk a tetejére tejcsokoládét. Pár óra múlva már fogyaszthatjuk, de legjobb, ha akár 24 órát is állni hagyjuk a hűtőben.

Hozzávalók

2x250 g Szarvasi laktózmentes mascarpone

20-24 db, kb. 200 g Babapiskóta

150 ml Tejszín

125 g Málna

125 g Kék áfonya

12 g Vaníliás cukor

30 g Cukor

3 db Tojás sárgája

50 g Étcsoki