Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
A tojásokat válasszuk szét. A sárgákat verjük habosra a cukorral.
2.
Keverjük hozzá a mascarponét, a vanília aromát és a mákot.
3.
Verjük fel külön a fehérjéket is és óvatosan keverjük a mascarponés masszához.
4.
Egy tál aljára tegyünk egy kicsit a krémből. A piskótákat mártsuk a forralt borba és rakjunk le egy réteget vele.
5.
Majd öntsünk erre egy réteg krémet és tegyünk rá nagyobb darabokra vágott aszalt szilvát.
6.
Ismételjük meg ezeket a lépéseket, míg tart az alapanyagból. A tetejére krém kerüljön. Tegyük hűtőbe pár órára. Tálaláskor díszíthetjük egész szem aszalt szilvákkal a tiramisut.
750 g Szarvasi mascarpone
50 g Darált mák
60 g Cukor
5 db Tojás
Kihűtve 200-300 ml Forralt bor
100 g Aszalt szilva
1 ek. Vanília aroma
300 g Babapiskóta
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!