leendő
partnereinknek

Mákos tiramisu aszalt szilvával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , tojás , glutén

Elkészítés

1.

A tojásokat válasszuk szét. A sárgákat verjük habosra a cukorral.

2.

Keverjük hozzá a mascarponét, a vanília aromát és a mákot.

3.

Verjük fel külön a fehérjéket is és óvatosan keverjük a mascarponés masszához.

4.

Egy tál aljára tegyünk egy kicsit a krémből. A piskótákat mártsuk a forralt borba és rakjunk le egy réteget vele.

5.

Majd öntsünk erre egy réteg krémet és tegyünk rá nagyobb darabokra vágott aszalt szilvát.

6.

Ismételjük meg ezeket a lépéseket, míg tart az alapanyagból. A tetejére krém kerüljön. Tegyük hűtőbe pár órára. Tálaláskor díszíthetjük egész szem aszalt szilvákkal a tiramisut.

Hozzávalók

750 g Szarvasi mascarpone

50 g Darált mák

60 g Cukor

5 db Tojás

Kihűtve 200-300 ml Forralt bor

100 g Aszalt szilva

1 ek. Vanília aroma

300 g Babapiskóta