leendő
partnereinknek

Lime-os málnafagylalt

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Szórjuk meg a megmosott málnát a cukorral és tegyük a hűtőbe kb. fél órára. Időnként keverjük meg.(Szezonon kívül természetesen használjunk fagyasztott málnát, az alapanyag egyébként is jó, ha minél hidegebb.)

2.

A cukros málnát törjük át egy finom szitán, hogy a magja ne kerüljön a fagylaltba.

3.

Keverjük simára a mascarponét a tejjel, a lime lével a cukrozott málnavelővel és a lime héjával. Tegyük be a hűtőbe, hogy minél jobban hűljön le.

4.

Kapcsoljuk be a fagylaltgépet és a beöntő nyíláson fokozatosan kanalazzuk bele a mixet. Keverjük addig, míg megfelelő állagú nem lesz, kb. 30-35 percig.

5.

Ezután kanalazzuk egy műanyag konténerbe és tegyük a fagyasztóba. Tálaláskor díszíthetjük málnaszemekkel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

300 g Málna

150 g Cukor

1 db Lime

150 ml Tej