Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej1.
Szórjuk meg a megmosott málnát a cukorral és tegyük a hűtőbe kb. fél órára. Időnként keverjük meg.(Szezonon kívül természetesen használjunk fagyasztott málnát, az alapanyag egyébként is jó, ha minél hidegebb.)
2.
A cukros málnát törjük át egy finom szitán, hogy a magja ne kerüljön a fagylaltba.
3.
Keverjük simára a mascarponét a tejjel, a lime lével a cukrozott málnavelővel és a lime héjával. Tegyük be a hűtőbe, hogy minél jobban hűljön le.
4.
Kapcsoljuk be a fagylaltgépet és a beöntő nyíláson fokozatosan kanalazzuk bele a mixet. Keverjük addig, míg megfelelő állagú nem lesz, kb. 30-35 percig.
5.
Ezután kanalazzuk egy műanyag konténerbe és tegyük a fagyasztóba. Tálaláskor díszíthetjük málnaszemekkel.
250 g Szarvasi mascarpone
300 g Málna
150 g Cukor
1 db Lime
150 ml Tej
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!