leendő
partnereinknek

Lila krumpli csirkével és mozzarellával töltve

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Falatkák

Címkék

Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , mustár

Elkészítés

1.

A krumplit tegyük fel főni sós vízben.

2.

A csirkét vágjuk kisebb csíkokra, szórjuk meg grill fűszerkeverékkel és egy kis olajjal locsoljuk meg. Jól keverjük össze és hagyjuk állni, míg a krumpli megfő.

3.

Ha kész a krumpli, hűtsük le hideg vízzel, majd vágjuk őket hosszában félbe. Vájjuk ki a közepüket. Tegyük el a krumpli belsejét más felhasználásra, pl. krumplisalátának.

4.

A csirkemell csíkokat pirítsuk meg kevés forró olajon. Tegyük a krumplik belsejébe őket, majd szórjuk meg a tetejét reszelt pizza mozzarellával.

5.

190C-ra előmelegített sütőben süssük készre a falatkákat.

6.

Közben keverjük el a mascarponét a mustárral és a lereszelt fokhagyma gerezddel. Kissé sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott snidlinggel. Kínáljuk a krumpli falatkák mellé mártogatósnak.

Hozzávalók

50 g Szarvasi pizza mozzarella

10 db Burgonya

1 szelet Csirkemell filé

1 ek. Grill fűszerkeverék

1-2 ek. Snidling

60 g Szarvasi mascarpone

1 ek. Mustár

1 gerezd Fokhagyma

1-2 ek. Olaj