Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
Vegetáriánus , FittAllergének
tej , glutén1.
Az olvasztott vajat keverjük össze a tejjel és a sóval. Majd dolgozzuk össze a liszttel. Ha ragacsos lenne, adjunk még hozzá egy kis lisztet. Kapjunk szép, sima tésztát. Tegyük 15-20 percre félre.
2.
Ezalatt vágjuk szeletekre a paradicsomot és kockázzuk fel a paprikát. Mossuk meg és szárítsuk le a rukkolát. A paprikát keverjük össze egy pici olíva olajjal, balzsamecettel és a felaprított bazsalikom levelekkel.
3.
A kenyértésztát tegyük egy kilisztezett deszkára, majd nyújtsuk ki. Egy forró serpenyőben, pici olíva olajon süssük meg mindkét oldalát, kb. 3-3 perc alatt. Hagyjuk kicsit pihenni, majd vágjuk ketté egy éles késsel középen.
4.
Az alsó felére kezdjük halmozni a paprikát, majd a sajtot, a paradicsomot, végül a rukkolát. Tegyük vissza rá a tetejét, majd vágjuk keresztben ketté.
(Szeletelt) 100 g Szarvasi mozzarella light
150 g Liszt
90 ml Tej
25 g Vaj
Pár csipet Só
1 sárga Kaliforniai paprika
2 db Paradicsom
50 g Rukkola
5-6 db Bazsalikom levél
Néhány ek. Olívaolaj
Pár csepp Balzsamecet
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!