leendő
partnereinknek

Light mozzarellás szendvics házi lepénnyel, friss zöldségekkel és rukkolával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Vegetáriánus , Fitt

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Az olvasztott vajat keverjük össze a tejjel és a sóval. Majd dolgozzuk össze a liszttel. Ha ragacsos lenne, adjunk még hozzá egy kis lisztet. Kapjunk szép, sima tésztát. Tegyük 15-20 percre félre.

2.

Ezalatt vágjuk szeletekre a paradicsomot és kockázzuk fel a paprikát. Mossuk meg és szárítsuk le a rukkolát. A paprikát keverjük össze egy pici olíva olajjal, balzsamecettel és a felaprított bazsalikom levelekkel.

3.

A kenyértésztát tegyük egy kilisztezett deszkára, majd nyújtsuk ki. Egy forró serpenyőben, pici olíva olajon süssük meg mindkét oldalát, kb. 3-3 perc alatt. Hagyjuk kicsit pihenni, majd vágjuk ketté egy éles késsel középen.

4.

Az alsó felére kezdjük halmozni a paprikát, majd a sajtot, a paradicsomot, végül a rukkolát. Tegyük vissza rá a tetejét, majd vágjuk keresztben ketté.

Hozzávalók

(Szeletelt) 100 g Szarvasi mozzarella light

150 g Liszt

90 ml Tej

25 g Vaj

Pár csipet Só

1 sárga Kaliforniai paprika

2 db Paradicsom

50 g Rukkola

5-6 db Bazsalikom levél

Néhány ek. Olívaolaj

Pár csepp Balzsamecet