leendő
partnereinknek

Leveles pizza tejföllel, mozzarellával, kolbásszal és szalonnával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A leveles tésztát vágjuk 4 egyenlő részre. A széleitől kb. 1 cm-re vágjuk be egy kicsit késsel, hogy legyen pereme. Tegyünk rájuk alufóliát úgy, hogy ezek a peremek maradjanak ki. Tegyünk a fóliára bab nehezéket. Majd tegyük a sütőbe és süssük ki a tésztákat kb. 10 perc alatt. Vegyük ki őket és szedjük le a babot és a fóliát róla. Ha még nyers lenne, akkor tegyük vissza így egy pár percre.

2.

Vágjuk a szalonnát kockákra és süssük ki egy kanál forró olajban. Közben a lilahagymát vágjuk félszeletekre, a kolbászt karikákra, a sült paprikát csíkokra. A sajtot reszeljük le.

3.

A tésztákat kenjük meg a tejföllel. Erre szórjuk rá a reszelt sajtot, majd tegyük rá a többi összetevőt. Vegyük lejjebb a sütő hőmérsékletét 175 fokra és tegyük vissza a pizzákat kb. 10 percre, míg a sajt szépen ráolvad. Tálaláskor karikázzunk rá hegyes erős paprikát.

Hozzávalók

150 g Szarvasi pizza mozzarella

275 g, 1 csomag Leveles tészta

1 db sült Kaliforniai paprika

100 g Füstölt kolbász

150 g Szalonna

60-70 g Tejföl

1 db Lilahagyma

1 db Erős paprika

1 ek. Olaj