Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
tej , zeller , glutén , szójabab , mustár1.
Áztassuk be a gombát kb. 2 dl forró vízbe. Tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk kisebb kockákra. Dinszteljük meg a vajon puhára.
2.
Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és kockázzuk fel. Adjuk a póréhoz. Öntsük föl a húslevessel és kezdjük főzni.
3.
10 perc múlva adjuk hozzá a savanyú káposztát és a közben megpuhult gombát az áztató lével együtt. Főzzük további 20 percig, míg minden puha nem lesz.
4.
Végül egy botmixerrel pürésítsük. Itt beállíthatjuk a megfelelő sűrűséget is, ha lazábban szeretjük, öntsünk még hozzá húslevest, vagy egy kis vizet. Sózzuk, borsozzuk.
5.
Adjuk hozzá a mascarponét és jól keverjük el benne, hogy teljesen felolvadjon.
6.
Szeleteljük fel a virslit és kevés olajon pirítsuk meg. Kínáljuk a krémleveshez betétként.
30 g Szarvasi mascarpone
500g, kb. 5-6 db Burgonya
1 db nagyobb Póréhagyma
200 g Savanyú káposzta
1,5 l Húsleves
5 db Virsli
1 ek. kb. 15 g Vaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!