Lengyel korhely krémleves

LENGYEL KORHELY KRÉMLEVES

Elkészítési idő

30-60 perc

LENGYEL KORHELY KRÉMLEVES

Kategória

Levesek és főzelékek

LENGYEL KORHELY KRÉMLEVES

Cimkék

LENGYEL KORHELY KRÉMLEVES

Allergének

tej , zeller , glutén , szójabab , mustár

Hozzávalók

30 g Szarvasi mascarpone

500g, kb. 5-6 db Burgonya

1 db nagyobb Póréhagyma

200 g Savanyú káposzta

1,5 l Húsleves

5 db Virsli

1 ek. kb. 15 g Vaj

Bors

Elkészítés

1.

Áztassuk be a gombát kb. 2 dl forró vízbe. Tisztítsuk meg a póréhagymát, majd vágjuk kisebb kockákra. Dinszteljük meg a vajon puhára.

2.

Ezalatt hámozzuk meg a krumplit és kockázzuk fel. Adjuk a póréhoz. Öntsük föl a húslevessel és kezdjük főzni.

3.

10 perc múlva adjuk hozzá a savanyú káposztát és a közben megpuhult gombát az áztató lével együtt. Főzzük további 20 percig, míg minden puha nem lesz.

4.

Végül egy botmixerrel pürésítsük. Itt beállíthatjuk a megfelelő sűrűséget is, ha lazábban szeretjük, öntsünk még hozzá húslevest, vagy egy kis vizet. Sózzuk, borsozzuk.

5.

Adjuk hozzá a mascarponét és jól keverjük el benne, hogy teljesen felolvadjon.

6.

Szeleteljük fel a virslit és kevés olajon pirítsuk meg. Kínáljuk a krémleveshez betétként.