leendő
partnereinknek

Lencsés, ricottás „húsgombócok” paradicsomos spagettivel

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A lencsekonzervet szűrjük le, majd pürésítsük egy botmixerrel. Keverjük össze a ricottával, zsemlemorzsával, tojással, szárított fűszerekkel, 50 g reszelt parmezánnal, a lereszelt fokhagymával, finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval és borssal.

2.

Gyúrjunk belőle kisebb diónyi nagyságú gombócokat.

3.

Tegyük őket a felforrósított paradicsomszószba és forraljuk át kb. 5-8 perc alatt.

4.

Közben főzzük ki a spagettit bő, sós vízben. Tálalás előtt óvatosan forgassuk át a szószban a tésztát. (A gombócokat ekkor félre is tehetjük, hogy ne törjenek össze, majd a végén rátesszük a tészta tetejére. ) Szórjuk meg a maradék lereszelt parmezán sajttal és pár bazsalikom levéllel.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

1 doboz Lencse konzerv

6 ek. Zsemlemorzsa

2 gerezd Fokhagyma

kb. 800 ml Paradicsom passata

350 g Spagetti

1/2 tk. Oregánó

Pár db Bazsalikom levél

Bors