Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén , diófélék , tojás , mustár1.
A konzerv lencsét alaposan szűrjük le és öblítsük le alaposan. Tegyük a konyhai robotgépbe a mogyoróval és a mazsolával együtt. Aprítsuk durvára.
2.
Keverjük össze finomra vágott petrezselyem zölddel, reszelt fokhagymával, római köménnyel és őrölt gyömbérrel. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, kevés olíva olajat, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kicsit állni.
3.
Formázzunk a masszából 3-4 burgert és egy serpenyőben süssük meg. Tegyük át egy sütőtálba, vagy tepsibe a burgereket. Helyezzünk rájuk 2-2 szelet paradicsomot, majd fedjük be 2-3 szelet szeletelt mozzarellával őket.
4.
Forró sütőben olvasszuk rájuk a sajtot. Ezalatt vágjuk félbe a zsemléket és a korábban használt serpenyőben a maradék olíva olajon pirítsuk meg őket a vágott felületükön.
5.
Kenjük meg őket mustárral, helyezzünk rájuk egy-egy saláta levelet és a sajtos lencseburgerre tegyünk lilahagyma karikákat. Tálaljuk sütőben sült édesburgonya hasábokkal.
100 g Szeletelt mozzarella
2 doboz Lencse konzerv
1 csokor Petrezselyemzöld
3-4 ek. Zsemlemorzsa
4 ek. Törökmogyoró
4 ek. Mazsola
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Római kömény
1 tk. Őrölt gyömbér
2-3 ek. Olívaolaj
Só
Bors
3-4 db Burger zsemle
0,5 fej Saláta
1-2 ek. Mustár
1-2 db Lilahagyma
1-2 db Paradicsom
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!