leendő
partnereinknek

Lencseburger mozzarella sajttal

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén , diófélék , tojás , mustár

Elkészítés

1.

A konzerv lencsét alaposan szűrjük le és öblítsük le alaposan. Tegyük a konyhai robotgépbe a mogyoróval és a mazsolával együtt. Aprítsuk durvára.

2.

Keverjük össze finomra vágott petrezselyem zölddel, reszelt fokhagymával, római köménnyel és őrölt gyömbérrel. Adjuk hozzá a zsemlemorzsát, kevés olíva olajat, sózzuk, borsozzuk. Hagyjuk kicsit állni.

3.

Formázzunk a masszából 3-4 burgert és egy serpenyőben süssük meg. Tegyük át egy sütőtálba, vagy tepsibe a burgereket. Helyezzünk rájuk 2-2 szelet paradicsomot, majd fedjük be 2-3 szelet szeletelt mozzarellával őket.

4.

Forró sütőben olvasszuk rájuk a sajtot. Ezalatt vágjuk félbe a zsemléket és a korábban használt serpenyőben a maradék olíva olajon pirítsuk meg őket a vágott felületükön.

5.

Kenjük meg őket mustárral, helyezzünk rájuk egy-egy saláta levelet és a sajtos lencseburgerre tegyünk lilahagyma karikákat. Tálaljuk sütőben sült édesburgonya hasábokkal.

Hozzávalók

100 g Szeletelt mozzarella

2 doboz Lencse konzerv

1 csokor Petrezselyemzöld

3-4 ek. Zsemlemorzsa

4 ek. Törökmogyoró

4 ek. Mazsola

2 gerezd Fokhagyma

1 tk. Római kömény

1 tk. Őrölt gyömbér

2-3 ek. Olívaolaj

Bors

3-4 db Burger zsemle

0,5 fej Saláta

1-2 ek. Mustár

1-2 db Lilahagyma

1-2 db Paradicsom