Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
VegetáriánusAllergének
tej , glutén , tojás , zeller1
A hagymát vágjuk finomra, a répát és a zellert kis kockákra. Egy nagyobb serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele olíva olajat, majd kezdjük el pirítani őket.
2.
Mikor már puhulnak, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát. Kevergetve pirítsuk tovább.
3.
Ezután öntsük hozzá a paradicsom konzervet. Hozzuk forrásba, majd főzzük kb. 10 percig, időnként megkeverve.
4.
Ekkor adjuk hozzá a leszűrt és leöblített lencsekonzervet is. Kis lángon főzzük kb. 20 percig. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén pedig adjuk hozzá a felaprított bazsalikom leveleket.
5.
Közben forró, sós vízben főzzük ki a tésztát. Szűrjük le, majd azonnal keverjük össze a lencsével. Tálaláskor tépkedjünk rá friss mozzarella sajtot.
2x100 g Szarvasi mozzarella
400 csomag Teljes kiőrlésű tészta
2 doboz Lencse konzerv
1 doboz Paradicsom konzerv
1 szál Sárgarépa
1 db Zeller
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1-2 ek. Olívaolaj
15-20 db Bazsalikom levél
1 db Babérlevél
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!