leendő
partnereinknek

Lencse bolognai tészta mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén , tojás , zeller

Elkészítés

1

A hagymát vágjuk finomra, a répát és a zellert kis kockákra. Egy nagyobb serpenyőt forrósítsunk fel, öntsünk bele olíva olajat, majd kezdjük el pirítani őket.

2.

Mikor már puhulnak, adjuk hozzá a finomra vágott fokhagymát. Kevergetve pirítsuk tovább.

3.

Ezután öntsük hozzá a paradicsom konzervet. Hozzuk forrásba, majd főzzük kb. 10 percig, időnként megkeverve.

4.

Ekkor adjuk hozzá a leszűrt és leöblített lencsekonzervet is. Kis lángon főzzük kb. 20 percig. Ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A végén pedig adjuk hozzá a felaprított bazsalikom leveleket.

5.

Közben forró, sós vízben főzzük ki a tésztát. Szűrjük le, majd azonnal keverjük össze a lencsével. Tálaláskor tépkedjünk rá friss mozzarella sajtot.

Hozzávalók

2x100 g Szarvasi mozzarella

400 csomag Teljes kiőrlésű tészta

2 doboz Lencse konzerv

1 doboz Paradicsom konzerv

1 szál Sárgarépa

1 db Zeller

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1-2 ek. Olívaolaj

15-20 db Bazsalikom levél

1 db Babérlevél

Bors