leendő
partnereinknek

Lazacos, mascarponés ravioli

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

halak , tojás , glutén

Elkészítés

1.

Gyúrjunk sima felületű tésztát a tojásból, lisztből és pici sóból. Csomagoljuk be folpackba és tegyük a hűtőbe minimum fél órára pihenni.

2.

A lazacfilét jól nézzük át, hogy biztosan ne legyen benne szálka. Majd egy éles késsel vágjuk apróra. Keverjük össze a finomra vágott bébi spenóttal, kaporral, újhagymával, mascarponéval, sóval, borssal.

3.

Ha pihent a tészta, akkor vegyük ketté. Egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Egy ravioli szaggatóval szaggassuk ki a kívánt méretűre, majd töltsük meg és nyomjuk össze. Vagy egyéb ravioli formázót is használhatunk, de természetesen megoldhatjuk mindezt egy pohár és egy villa segítségével is. Közepes méretű ravioli szaggatóval kb. 16 darabot kapunk.

4.

Lobogó, sós vízben 3-4 perc alatt főzzük ki a raviolikat. Tálaláskor locsoljuk meg egy kis citromos vajjal és díszítsük az újhagyma maradék zöld részével. Kínáljunk hozzá friss bébi spenótot.

Hozzávalók

A TÖLTELÉKHEZ

300 g Lazacfilé

1 marék, kb. 15-30 g Bébi spenót

1 kis csokor Kapor

1 szál Újhagyma

Bors

A TÉSZTÁHOZ

2 db Tojás

180 g Liszt

A TÁLALÁSHOZ

Vaj, citromlé, bébispenót, néhány szál Újhagyma