Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
halak , tojás , glutén1.
Gyúrjunk sima felületű tésztát a tojásból, lisztből és pici sóból. Csomagoljuk be folpackba és tegyük a hűtőbe minimum fél órára pihenni.
2.
A lazacfilét jól nézzük át, hogy biztosan ne legyen benne szálka. Majd egy éles késsel vágjuk apróra. Keverjük össze a finomra vágott bébi spenóttal, kaporral, újhagymával, mascarponéval, sóval, borssal.
3.
Ha pihent a tészta, akkor vegyük ketté. Egy kilisztezett deszkán nyújtsuk ki nagyon vékonyra. Egy ravioli szaggatóval szaggassuk ki a kívánt méretűre, majd töltsük meg és nyomjuk össze. Vagy egyéb ravioli formázót is használhatunk, de természetesen megoldhatjuk mindezt egy pohár és egy villa segítségével is. Közepes méretű ravioli szaggatóval kb. 16 darabot kapunk.
4.
Lobogó, sós vízben 3-4 perc alatt főzzük ki a raviolikat. Tálaláskor locsoljuk meg egy kis citromos vajjal és díszítsük az újhagyma maradék zöld részével. Kínáljunk hozzá friss bébi spenótot.
300 g Lazacfilé
1 marék, kb. 15-30 g Bébi spenót
1 kis csokor Kapor
1 szál Újhagyma
Só
Bors
2 db Tojás
180 g Liszt
Só
Vaj, citromlé, bébispenót, néhány szál Újhagyma
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!