leendő
partnereinknek

Lazac chowder

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , halak , zeller

Elkészítés

1.

Tisztítsuk meg a póréhagymát, aprítsuk föl és fonnyasszuk meg a vajon egy lábosban.

2.

Adjuk hozzá a krumplit, majd öntsük föl a forró levessel. Hozzuk forrásba, és közepes lángon főzzük félpuhára.

3.

Közben a lazacból szedjük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat és kockázzuk föl. Mikor a burgonya félig megfőtt, adjuk a leveshez.

4.

A kukoricát öblítsük le, és adjuk azt is a leveshez. Főzzük a levest, míg a krumpli és a lazac megfőttek.

5.

Végül keverjük hozzá a mascarponét (mint a habarást, előbb egy kis levest merjünk a mascarponéra, majd keverjük el, adjunk újra levest hozzá, míg olyan meleg nem lesz, hogy vissza tudjuk keverni a leveshez). Adjuk hozzá a citromlevet és a frissen vágott kaprot is. Ízesítsük sóval, borssal, ha szükséges.

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

200 g Lazacfilé

300 g Burgonya

1 l Húsleves

1 csokor Kapor

1/2 db Citrom leve

Bors