Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
Gyúrjuk össze a tészta összetevőit. Kapjunk egy szép, rugalmas, sima felületű tésztát. Tegyük hideg helyre pihenni kb. egy órát. (Akár egész éjszakára is betehetjük hűtőbe.)
2.
A gombát vágjuk apróra. A bacont szintén vágjuk pici kockákra. Kevés olajon pirítsuk meg a bacont, majd adjuk hozzá a gombát. Pirítsuk, míg a gomba el nem fövi a levét. Ízesítsük sóval, borssal. Szórjuk meg finomra vágott petrezselyem zölddel. Tegyük félre hűlni. Reszeljük bele a mozzarella sajtot, majd keverjük jól össze.
3.
A tésztát egy kilisztezett deszkán gyúrjuk ki vékonyra (kb. 2 mm vastagra).Vágjunk belőle ki körformákat egy közepes méretű formával. Egy másik kilisztezett felületre tegyük át (hogy ne kenjük össze a még használatban lévő nyújtódeszkát)őket és tegyünk mindegyik közepébe egy-egy teáskanál tölteléket (a formánk méretétől függ, mennyit tegyünk bele). Majd hajtsuk be és nyomkodjuk be a széleit. Majd egy villával is nyomkodjuk még át, hogy biztosan összeragadjanak. Tegyük vissza egy kicsit őket a hűtőbe.
4.
Ezalatt vágjunk finomra egy hagymát. Kb. 2 ek olajon pirítsuk meg, de vigyázzunk, ne égjen meg. Végül olvasszunk még bele vajat is (ez a jobb íz érdekében előnyös).
5.
Forraljunk föl sós vizet és főzzük ki benne a pirogokat kb. 4-5 perc alatt. Egy szűrőkanállal tegyük át a vajas pirított hagymába és forgassuk át jól őket. Tálaláskor is locsoljunk rájuk egy kis pirított hagymás vajat és szórjuk meg egy kis petrezselyem zölddel is.
100 g Szarvasi mozzarella
200 g Gomba
50 g Bacon
1 ek. Olaj
1 csokor Petrezselyemzöld
Só
Bors
300 g Liszt
1 db Tojás
100 ml Víz
Só
1 fej Hagyma
2 ek. Olaj
50 g Vaj
csokor Petrezselyemzöld
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!