
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej , glutén , tojás1.
Olvasszuk ki a spenótot és jól csöpögtessük le. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tejet forraljuk föl a zellerrel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, szerecsendióval és borssal, majd vegyük lejjebb a lángot, és 10-15 percig főzzük így a tejet.
2.
Közben a lazacszeletekből vegyük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat, tekerjük be alufóliába, és tegyük az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, majd vegyük ki, és hagyjuk hűlni.
3.
Készítsük el a bechamel mártást. Olvasszuk fül a vajat, és pirítsuk meg rajta zsemleszínűre a lisztet folyamatosan kevergetve, majd fokozatosan adjuk hozzá a leszűrt tejet állandóan kevergetve, hogy szép bársonyos maradjon. Főzzük kis lángon pár percig, hogy a liszt nyers íze elmenjen.
4.
A spenótot pirítsuk meg egy kicsit egy evőkanál vajon és pár gerezd reszelt fokhagymán.
5.
Kenjünk meg bechamel mártással egy sütőtál alját. Erre tegyünk 3 db lasagna lapot. Erre ismét egy kis bechamelt, majd valamennyi széttört lazachúst és spenótot. Morzsoljunk, vagy kenjünk rá ricottát és közben sózzuk, borsozzuk.
6.
Tegyünk le még 3 lasagna lapot, majd erre bechamelt, a maradék lazacot és spenótot, illetve ricottát.
7.
Erre újabb lasagne lapot, és ennek a tetejére már csak bechamelt és a maradék ricottát. Esetleg megszórhatjuk még egy kevéske parmezán sajttal is.
8.
Vegyük lejjebb a sütő hőfokát kb. 180 fokra, és tegyük be a lasagnét. Süssük kb. 25 percig, míg a tészta el nem készül és a teteje el nem kezd szépen barnulni.
250 g Szarvasi ricotta
9 lap Lasagne tészta
300 g Spenótlevél
2-3 gerezd Fokhagyma
20 g Vaj
Ha szeretnénk, 1-2 ek. Reszelt parmezán
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!