leendő
partnereinknek

Lasagne lazaccal, spenóttal és ricottával

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Olvasszuk ki a spenótot és jól csöpögtessük le. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A tejet forraljuk föl a zellerrel, hagymával, fokhagymával, babérlevéllel, szerecsendióval és borssal, majd vegyük lejjebb a lángot, és 10-15 percig főzzük így a tejet.

2.

Közben a lazacszeletekből vegyük ki az esetlegesen benne maradt szálkákat, tekerjük be alufóliába, és tegyük az előmelegített sütőbe kb. 10 percre, majd vegyük ki, és hagyjuk hűlni.

3.

Készítsük el a bechamel mártást. Olvasszuk fül a vajat, és pirítsuk meg rajta zsemleszínűre a lisztet folyamatosan kevergetve, majd fokozatosan adjuk hozzá a leszűrt tejet állandóan kevergetve, hogy szép bársonyos maradjon. Főzzük kis lángon pár percig, hogy a liszt nyers íze elmenjen.

4.

A spenótot pirítsuk meg egy kicsit egy evőkanál vajon és pár gerezd reszelt fokhagymán.

5.

Kenjünk meg bechamel mártással egy sütőtál alját. Erre tegyünk 3 db lasagna lapot. Erre ismét egy kis bechamelt, majd valamennyi széttört lazachúst és spenótot. Morzsoljunk, vagy kenjünk rá ricottát és közben sózzuk, borsozzuk.

6.

Tegyünk le még 3 lasagna lapot, majd erre bechamelt, a maradék lazacot és spenótot, illetve ricottát.

7.

Erre újabb lasagne lapot, és ennek a tetejére már csak bechamelt és a maradék ricottát. Esetleg megszórhatjuk még egy kevéske parmezán sajttal is.

8.

Vegyük lejjebb a sütő hőfokát kb. 180 fokra, és tegyük be a lasagnét. Süssük kb. 25 percig, míg a tészta el nem készül és a teteje el nem kezd szépen barnulni.

Hozzávalók

250 g Szarvasi ricotta

9 lap Lasagne tészta

300 g Spenótlevél

2-3 gerezd Fokhagyma

20 g Vaj

Ha szeretnénk, 1-2 ek. Reszelt parmezán