leendő
partnereinknek

Lasagne grillezett zöldségekkel és mozzarella sajttal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén , tojás , diófélék

Elkészítés

1.

Mossuk meg a padlizsánt és a cukkinit. Vágjuk a padlizsánt hosszában kb. fél cm-es darabokra, a cukkinit picit vékonyabbra. Sózzuk be őket. A padlizsánt hagyjuk kb. 15 percig állni.

2.

A cukkinit grillezzük meg egy grillserpenyőben egy kevés olívaolajon.

3.

Ha végeztünk, csavarjuk ki a padlizsán szeletekből a csípős lét, majd olívaolajon grillezzük meg őket is.

4.

A paradicsomszószt keverjük ki a mascarponéval. Tegyünk egy pár evőkanállal egy hőálló edény aljába és kenjük jól el. Tegyünk rá 4 db lasagne lapot. Ezt is kenjük be paradicsomszósszal, majd szépen helyezzünk rá grillezett cukkini és padlizsán darabokat. Kenjük be egy kis pestoval, szeleteljünk rá egy mozzarella sajtot.

5.

Folytassuk még egy réteggel, majd erre tegyünk még egy réteget.

6.

Az utolsó tészta réteget kenjük be paradicsom szósszal, Erre tegyük a negyedik szeletelt mozzarellát, majd szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.

7.

180 fokos sütőben süssük készre kb. 25 perc alatt. Tálaljuk salátával.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

400 g Szarvasi mozzarella

16 lap Lasagne tészta

2 db Cukkini

2 db Padlizsán

500 ml Paradicsom passata

50 g Parmezán sajt

2 ek. Pesto

OLÍVAOLAJ