leendő
partnereinknek

Laktózmentes mozzarellával töltött hamburger

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Szendvicsek

Címkék

Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

glutén , tojás , tej , mustár

Elkészítés

1.

A hagymát pucoljuk meg és vágjunk le belőle 2 szép szeletet, ezt tegyük félre. A többit vágjuk nagyon finomra. Keverjük jól össze a hússal. Sózzuk, borsozzuk a masszát. A paradicsomot szeleteljük fel. A saláta leveleket mossuk le és szárítsuk le.

2.

A mozzarellát szeleteljük 4 szeletbe. A hamburger masszából formázzunk 4 db burgert úgy, hogy a közepükben legyen 1-1 szelet sajt. Jól nyomjuk össze, hogy sütéskor ne folyjon ki.

3.

Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevéske olajat. Ezen süssük meg a hamburgereket oldalanként kb. 5 perc alatt. Ha vastagok lennének, akkor fejezzük be a sütést forró sütőben.

4.

A hamburger zsömlék alját kenjük meg majonézzel, erre helyezzünk saláta leveleket. Majd tegyük rájuk a burgereket, erre a paradicsom szeleteket és a félretett hagymakarikákat. Fedjük be a hamburger zsemlék felső részével. Tálaljuk sült krumplival.

Hozzávalók

100 g Szarvasi laktózmentes mozzarella

600 g Darált marhahús

1 fej Hagyma

4 db Burger zsemle

1 db Paradicsom

4 db Saláta levél

kb. 1 ek. Majonéz

2 ek. Olaj