Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Szendvicsek
Címkék
Gyerekeknek , VendégváróAllergének
glutén , tojás , tej , mustár1.
A hagymát pucoljuk meg és vágjunk le belőle 2 szép szeletet, ezt tegyük félre. A többit vágjuk nagyon finomra. Keverjük jól össze a hússal. Sózzuk, borsozzuk a masszát. A paradicsomot szeleteljük fel. A saláta leveleket mossuk le és szárítsuk le.
2.
A mozzarellát szeleteljük 4 szeletbe. A hamburger masszából formázzunk 4 db burgert úgy, hogy a közepükben legyen 1-1 szelet sajt. Jól nyomjuk össze, hogy sütéskor ne folyjon ki.
3.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy kevéske olajat. Ezen süssük meg a hamburgereket oldalanként kb. 5 perc alatt. Ha vastagok lennének, akkor fejezzük be a sütést forró sütőben.
4.
A hamburger zsömlék alját kenjük meg majonézzel, erre helyezzünk saláta leveleket. Majd tegyük rájuk a burgereket, erre a paradicsom szeleteket és a félretett hagymakarikákat. Fedjük be a hamburger zsemlék felső részével. Tálaljuk sült krumplival.
100 g Szarvasi laktózmentes mozzarella
600 g Darált marhahús
1 fej Hagyma
4 db Burger zsemle
1 db Paradicsom
4 db Saláta levél
kb. 1 ek. Majonéz
2 ek. Olaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!