Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
1.
A padlizsánokat mossuk meg és vágjuk hosszában kb. 1 cm-es szeletekre. Kb. 16 szeletet fogunk kapni összesen. Sózzuk meg őket és tegyük egy tálba, hogy jól kicsöpögjenek.
2.
Vágjuk finomra a hagymát és vékony szeletekre a fokhagymát. 2-3 evőkanál olajon pirítsuk meg őket, vigyázva, hogy ne égjenek meg. Öntsük rá a paradicsom konzerveket. Fűszerezzük a szárított fűszerekkel. Hozzuk forrásba, majd alacsony lángon főzzük kb. egy órát, míg jól besűrűsödik a szósz. Végül ízesítsük sóval, borssal és egy kis cukorral, ha szükségesnek látjuk.
3.
Ezalatt csavarjuk ki a padlizsán szeleteket, majd forgassuk meg őket egy kis lisztben. Forrósítsunk föl egy serpenyőben olívaolajat, majd süssük meg benne a padlizsán szeleteket aranybarnára. Konyhai papírtörlőn itassuk le róluk a fölösleges olajat.
4.
Tegyünk minden padlizsán szeletre egy-egy vékony szelet félbe tépett pármai sonkát, majd egy szeletke mozzarella sajtot. Tekerjük fel őket szorosan. Egy hőálló tálba öntsük a paradicsomszószt, majd helyezzük bele a padlizsán tekercseket. Tegyük forró sütőbe és süssük kb. 10 percig, míg a mozzarella sajt szépen megolvad. Tálaljuk egy kis reszelt parmezánnal, és rukkola salátával.
300 g Szarvasi laktózmentes mozzarella
3 db Padlizsán
2 doboz Paradicsom konzerv
100 g Sonka
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1/2 tk. Oregánó
1/2 ek. Bazsalikom
Kevés cukor
Só
Bors
KEVÉS LISZT
OLÍVAOLAJ
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!