leendő
partnereinknek

Laktózmentes mozzarellával és pármai sonkával töltött padlizsán tekercsek

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Allergének

Elkészítés

1.

A padlizsánokat mossuk meg és vágjuk hosszában kb. 1 cm-es szeletekre. Kb. 16 szeletet fogunk kapni összesen. Sózzuk meg őket és tegyük egy tálba, hogy jól kicsöpögjenek.

2.

Vágjuk finomra a hagymát és vékony szeletekre a fokhagymát. 2-3 evőkanál olajon pirítsuk meg őket, vigyázva, hogy ne égjenek meg. Öntsük rá a paradicsom konzerveket. Fűszerezzük a szárított fűszerekkel. Hozzuk forrásba, majd alacsony lángon főzzük kb. egy órát, míg jól besűrűsödik a szósz. Végül ízesítsük sóval, borssal és egy kis cukorral, ha szükségesnek látjuk.

3.

Ezalatt csavarjuk ki a padlizsán szeleteket, majd forgassuk meg őket egy kis lisztben. Forrósítsunk föl egy serpenyőben olívaolajat, majd süssük meg benne a padlizsán szeleteket aranybarnára. Konyhai papírtörlőn itassuk le róluk a fölösleges olajat.

4.

Tegyünk minden padlizsán szeletre egy-egy vékony szelet félbe tépett pármai sonkát, majd egy szeletke mozzarella sajtot. Tekerjük fel őket szorosan. Egy hőálló tálba öntsük a paradicsomszószt, majd helyezzük bele a padlizsán tekercseket. Tegyük forró sütőbe és süssük kb. 10 percig, míg a mozzarella sajt szépen megolvad. Tálaljuk egy kis reszelt parmezánnal, és rukkola salátával.

Hozzávalók

300 g Szarvasi laktózmentes mozzarella

3 db Padlizsán

2 doboz Paradicsom konzerv

100 g Sonka

1 db Vöröshagyma

3 gerezd Fokhagyma

1/2 tk. Oregánó

1/2 ek. Bazsalikom

Kevés cukor

Bors

KEVÉS LISZT

OLÍVAOLAJ