
Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Reggelik
Címkék
Vegetáriánus , Fitt , GyerekeknekAllergének
tej , glutén1.
Egy lábosban forrósítsunk föl olíva olajat és pirítsuk meg a kuszkuszt rajta enyhén. Majd öntsük föl 2 dl forró vízzel. Zárjuk el a lángot, fedjük le. Hagyjuk lefedve kb. 15 percet, hogy a kuszkusz megpuhuljon.
2.
Ha kész, vegyük le a fedőt, kicsit keverjük össze villával, hogy a szemek különváljanak. Hagyjuk hűlni egy kicsit.
3.
Ezalatt olvasszuk ki a borsót és forró, sós vízben 2-3 perc alatt főzzük meg. Majd hűtsük ki.
4.
Vágjuk félbe a megmosott koktélparadicsomokat. Aprítsuk fel a petrezselyem zöldet.
5.
Keverjük össze a kuszkuszt a paradicsommal, a mini mozzarellával, a borsóval és a petrezselyem zölddel. Ízesítsük sóval, borssal, ha szereti a gyerkőc, akkor citromlével.
Az uzsonnás dobozba tegyünk mellé egy kis zöldsalátát is. Egy külön dobozkába pedig csomagoljunk diákcsemegét hozzá.
100 g Szarvasi mozzarella mini
100 g Kuszkusz
100 g Zöldborsó
200 ml Víz
1 csokor Petrezselyemzöld
Néhány ek. Citromlé
Só
Bors
1 ek. Olívaolaj
6 db Koktélparadicsom
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!