leendő
partnereinknek

Kuszkusz saláta mini mozzarellával és koktélparadicsommal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Reggelik

Címkék

Vegetáriánus , Fitt , Gyerekeknek

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Egy lábosban forrósítsunk föl olíva olajat és pirítsuk meg a kuszkuszt rajta enyhén. Majd öntsük föl 2 dl forró vízzel. Zárjuk el a lángot, fedjük le. Hagyjuk lefedve kb. 15 percet, hogy a kuszkusz megpuhuljon.

2.

Ha kész, vegyük le a fedőt, kicsit keverjük össze villával, hogy a szemek különváljanak. Hagyjuk hűlni egy kicsit.

3.

Ezalatt olvasszuk ki a borsót és forró, sós vízben 2-3 perc alatt főzzük meg. Majd hűtsük ki.

4.

Vágjuk félbe a megmosott koktélparadicsomokat. Aprítsuk fel a petrezselyem zöldet.

5.

Keverjük össze a kuszkuszt a paradicsommal, a mini mozzarellával, a borsóval és a petrezselyem zölddel. Ízesítsük sóval, borssal, ha szereti a gyerkőc, akkor citromlével.

Az uzsonnás dobozba tegyünk mellé egy kis zöldsalátát is. Egy külön dobozkába pedig csomagoljunk diákcsemegét hozzá.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella mini

100 g Kuszkusz

100 g Zöldborsó

200 ml Víz

1 csokor Petrezselyemzöld

Néhány ek. Citromlé

Bors

1 ek. Olívaolaj

6 db Koktélparadicsom