Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Saláták
Címkék
Fitt , VegetáriánusAllergének
tej , glutén1.
A kuszkuszt egy lábosban pirítsuk meg egy kis vajon, vagy olajon, majd öntsük fel lobogó, forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 1 cm-rel. Fedjük le és hagyjuk így állni 10 percig, hogy a kuszkusz szívja magába a vizet és puhuljon meg.
2.
Közben vágjuk finomra az újhagymát és a bazsalikomot. Az uborkát hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk apró kockákra. A csicseriborsót szűrjük le és öblítsük le. A mini mozzarella golyókat vágjuk félbe.
3.
Ha megpuhult a kuszkusz, egy villával lazítsuk fel. Adjuk hozzá az előző pontban említett összetevőket, egy kis citromlevet és sózzuk, borsozzuk.
4.
A paradicsomokat vágjuk félbe és szedjük ki egy kanállal a közepüket (ezt eltehetjük más, későbbi felhasználásra). A fél paradicsomokat töltsük meg a zöldséges, sajtos kuszkusszal úgy, hogy felül mindenképpen legyen sajt. Tegyük 200 C-os sütőbe 10-15 percre, hogy a sajt szépen megolvadjon. Tálaljuk grillezett húsokhoz, vagy akár fogyasszuk önmagában egy kis zöld salátával. Tipp: Kuszkusz helyett használhatunk rizst, vagy quinoát is.
100 g Szarvasi mozzarella light
4 db Paradicsom
100 g Kuszkusz
1 doboz Csicseriborsó konzerv
100 db Kígyóuborka
2 szál Újhagyma
12-15 db Bazsalikom levél
1 ek. Citromlé
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!