leendő
partnereinknek

Kuszkusszal és mozzarellával töltött paradicsom grillezett húsokhoz

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Saláták

Címkék

Fitt , Vegetáriánus

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

A kuszkuszt egy lábosban pirítsuk meg egy kis vajon, vagy olajon, majd öntsük fel lobogó, forró vízzel úgy, hogy lepje el kb. 1 cm-rel. Fedjük le és hagyjuk így állni 10 percig, hogy a kuszkusz szívja magába a vizet és puhuljon meg.

2.

Közben vágjuk finomra az újhagymát és a bazsalikomot. Az uborkát hámozzuk meg, magozzuk ki, majd vágjuk apró kockákra. A csicseriborsót szűrjük le és öblítsük le. A mini mozzarella golyókat vágjuk félbe.

3.

Ha megpuhult a kuszkusz, egy villával lazítsuk fel. Adjuk hozzá az előző pontban említett összetevőket, egy kis citromlevet és sózzuk, borsozzuk.

4.

A paradicsomokat vágjuk félbe és szedjük ki egy kanállal a közepüket (ezt eltehetjük más, későbbi felhasználásra). A fél paradicsomokat töltsük meg a zöldséges, sajtos kuszkusszal úgy, hogy felül mindenképpen legyen sajt. Tegyük 200 C-os sütőbe 10-15 percre, hogy a sajt szépen megolvadjon. Tálaljuk grillezett húsokhoz, vagy akár fogyasszuk önmagában egy kis zöld salátával. Tipp: Kuszkusz helyett használhatunk rizst, vagy quinoát is.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella light

4 db Paradicsom

100 g Kuszkusz

1 doboz Csicseriborsó konzerv

100 db Kígyóuborka

2 szál Újhagyma

12-15 db Bazsalikom levél

1 ek. Citromlé

Bors