Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Főételek
Címkék
Allergének
tej , zeller1.
A céklát mossuk meg és tekerjük alufóliába. Süssük meg a sütőben 200 C-on kb. 50 perc alatt.
2.
A csirkemelleket kenjük be a kedvenc fűszerkeverékünkkel és tegyük félre egy kicsit.
3.
A szalonnát vágjuk kockákra és kevés olaj hozzáadásával süssük meg egy széles aljú lábosban. Majd szedjük ki és tegyük őket félre felhasználásig.
4.
A megmaradt zsiradékhoz adjunk egy kevés vajat. A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Pirítsuk meg a zsiradékban üvegesre.
5.
Majd öntsük hozzá a rizst és pirítsuk meg egy kicsit. Ezután kezdjük hozzáöntögetni a forró levest. Mindig csak egy merőkanállal, amelyet hagyjuk, hogy felszívja a rizs. A következő kanállal csak ezután öntsük hozzá. Csináljuk addig, amíg el nem fogy a húslevesünk.
6.
Ezután reszeljük bele a sült céklát és adjuk hozzá a szalonnakockákat is. Majd adjuk hozzá a mascarponét és jól keverjük el. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Szórjuk meg a rizottót vele.
7.
Közben a csirkemellet is süssük meg egy kevés olajon. Tálaljuk a céklás, baconös rizottóhoz.
125 g Szarvasi mascarpone
4 szelet Csirkemell filé
300 g Rizs
150 g Füstölt, főtt császárszalonna
2 ek. Szárnyas fűszerkeverék
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Cékla
1 l Húsleves
1 csokor Petrezselyemzöld
Só
Bors
20 g Vaj
Olaj a sütéshez
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!