leendő
partnereinknek

Korhely pontyhalászlé

KORHELY PONTYHALÁSZLÉ

Elkészítési idő

60-120 perc

KORHELY PONTYHALÁSZLÉ

Kategória

Főételek

KORHELY PONTYHALÁSZLÉ

Cimkék

KORHELY PONTYHALÁSZLÉ

Allergének

tej , halak

Hozzávalók

125 g Szarvasi mascarpone

800 g Pontyfilé

1000 g Halászlé alap

1 db Hagyma

2 szál Sárgarépa

2 Fehérrépa

4 gerezd Fokhagyma

1/2 ek. Tárkony

4 db Babérlevél

1 db Citrom leve

1 ek. Olaj

Bors

Elkészítés

1.

A pontyfiléket vágjuk nagyobb kockákra, irdaljuk be és sózzuk be. Tegyük félre felhasználásig.

2.

Egy nagy lábosban vagy fazékban forrósítsuk fel a zsírt. Az apróra vágott hagymát pirítsuk meg rajta.

3.

Közben tisztítsuk meg a répát és a fehérrépát, és karikázzuk föl. Adjuk a hagymához a babérlevéllel együtt.

4.

Majd adjuk hozzá a halfarkakat, csontot és fejet és pirítsuk azokat is pár percig. Öntsük föl kb. másfél liter vízzel. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és a tárkonyt. Sózzuk, borsozzuk és forraljuk kb. 40 percig.

5.

A fejet dobjuk ki, a csontról és a farkakról szedjük le a húst és passzírozzuk át egy kislyukú szitán. Tegyük vissza a lébe a besózott halakkal együtt. Hozzuk ismét forrásba és nagy lángon főzzük készre 10-12 perc alatt.

6.

A végén keverjünk ki fél doboz mascarponét egy kevés forró levessel, majd öntsük vissza a forró halászlébe. Ízesítsük egy citrom levével és ízlés szerint még sóval, borssal.