Könnyű kapros cukkini főzelék mascarponéval

KÖNNYŰ KAPROS CUKKINI FŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

KÖNNYŰ KAPROS CUKKINI FŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Kategória

Levesek és főzelékek

KÖNNYŰ KAPROS CUKKINI FŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Cimkék

Vegetáriánus
KÖNNYŰ KAPROS CUKKINI FŐZELÉK MASCARPONÉVAL

Allergének

tej , zeller

Hozzávalók

30-45 g Szarvasi mascarpone

1000 g Cukkini

1 kisebb fej Hagyma

0,5 l Húsleves

2-3 tk. Szárított kapor

50 g Vaj

Elkészítés

1.

A cukkinit jól sózzuk be, majd locsoljuk meg almaecettel. Hagyjuk így kb. fél órát macerálódni.

2.

Ezután alaposan csavarjuk ki a cukkinit. Vágjuk finomra a hagymát és a vajon pároljuk meg. Öntsük hozzá a vermutot, majd főzzük el egy evőkanálnyira. Ehhez adjuk a húslevest, majd a cukkinit. Hozzuk forrásba és kis lángon, lefedve főzzük kb. 15 percig.

3.

Végül keverjük hozzá a mascarponét és szórjuk meg a kaporral. Jól keverjük el. Javasoljuk hal és fasírt mellé.