Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej , tojás1.
Tegyük fel a tejet, tejszínt és a mascarponét melegedni a cukorral együtt.
2.
Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját tegyük egy keverőtálba.
3.
Ha teljesen elolvadt a cukor és a mascarpone, akkor szépen, fokozatosan öntsük rá a tojássárgájára, miközben folyamatosan keverjük egy habverővel.
4.
Majd öntsük vissza a lábosba, és kis-közepes lángon melegítsük, miközben időnként megkeverjük. Ha már amolyan madártej állagúra sűrűsödött, akkor vegyük le a lángot és hűtsük le teljesen. Mikor már a hűtőbe lehet tenni, tegyük be hűlni.
5.
Ha lehűlt, reszeljük bele a citromhéjat és facsarjuk bele a citromlét.
6.
Apránként töltsük bele a fagylaltgépünk fagyott edényébe az alapot, és kb. 30-35 percig járassuk a gépet, míg szép krémes fagylalt állagú nem lesz a fagyink. Majd kanalazzuk műanyag dobozba, és tegyük be a fagyasztóba kb. 1 órát.
250 g Szarvasi mascarpone
250 ml Tejszín
250 ml Tej
150 g Cukor
2 db Citrom
4 db Tojás sárgája
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!