leendő
partnereinknek

Klasszikus mascarponés citromfagyi

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Tegyük fel a tejet, tejszínt és a mascarponét melegedni a cukorral együtt.

2.

Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját tegyük egy keverőtálba.

3.

Ha teljesen elolvadt a cukor és a mascarpone, akkor szépen, fokozatosan öntsük rá a tojássárgájára, miközben folyamatosan keverjük egy habverővel.

4.

Majd öntsük vissza a lábosba, és kis-közepes lángon melegítsük, miközben időnként megkeverjük. Ha már amolyan madártej állagúra sűrűsödött, akkor vegyük le a lángot és hűtsük le teljesen. Mikor már a hűtőbe lehet tenni, tegyük be hűlni.

5.

Ha lehűlt, reszeljük bele a citromhéjat és facsarjuk bele a citromlét.

6.

Apránként töltsük bele a fagylaltgépünk fagyott edényébe az alapot, és kb. 30-35 percig járassuk a gépet, míg szép krémes fagylalt állagú nem lesz a fagyink. Majd kanalazzuk műanyag dobozba, és tegyük be a fagyasztóba kb. 1 órát.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

250 ml Tejszín

250 ml Tej

150 g Cukor

2 db Citrom

4 db Tojás sárgája