
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
VendégváróAllergének
tej , tojás , glutén1.
Válasszuk szét a tojásokat. Gépi habverővel verjük föl a tojásfehérjét, majd amikor már majdnem kemény, akkor adjuk hozzá a cukrot. Verjük tovább egészen keményre, majd ekkor adjuk hozzá a sárgákat. Vejük tovább 1 percig.
2.
Ezután keverjük hozzá óvatosan a lisztet, majd apró kockánként a puha vajat.
3.
Öntsük a tésztát egy 26-28 cm átmérőjű gyümölcstorta formába, lehetőleg szétnyithatóba. Ha nincs ilyenünk, akkor mindenképpen vajazzuk ki a formánkat.
4.
Tegyük 175 C-ra előmelegített sütőbe 20-25 percre és süssük aranybarnára. Tűpróbával ellenőrizzük a készültségét. Ha kész, vegyük ki és tegyük félre.
5.
Készítsünk pudingporból, cukorból és tejből egy sűrű pudingot. Hagyjuk kicsit hűlni, majd keverjük hozzá a mascarponét. Ezt öntsük a tésztára és kenjük el simára.
6.
Hámozzuk meg a kivit és szeleteljük fel vékonyra. Rakjuk a tortára a szeleteket körkörösen.
7.
A tortazselét készítsük el egy kis vízzel a tasakján található leírás szerint és öntsük a torta tetejére középről kiindulva, egyenletesen elosztva. Tegyük a hűtőbe pár órára, mielőtt szeletelnénk.
250 g Szarvasi mascarpone
1 csomag Vanília puding
400 ml Tej
6-7 db Kivi
1 csomag színtelen Tortazselé
5 ek. cukor
4 db Tojás
180 g Cukor
140 g Liszt
100 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!