leendő
partnereinknek

Kéksajtos tagliatelle

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , diófélék

Elkészítés

1.

Süssük meg a bacon szeleteket, majd tegyük félre hűlni, hogy jó ropogósak legyenek.

2.

Bő, sós vízben főzzük meg a tagliatelle tésztát a csomagoláson leírtak szerint.

3.

Egy másik kis lábosban lobogó, sós vízben főzzük meg a brokkolit 2-3 perc alatt finom roppanósra, majd hűtsük le kissé, és szedjük kisebb rózsáira.

4.

A megfőtt tésztát egy nagyobb lábosban keverjük össze a mascarponéval, a kéksajt felével és a brokkolival. Enyhén sózzuk, borsozzuk.

5.

Tálaláskor szórjuk meg a tésztát dióval, morzsoljuk rá a kéksajt másik felét. Tegyük rá a bacont is, amelyet egészben is hagyhatunk, vagy széttördelhetjük kisebb darabokra.

Hozzávalók

kb. 80 g Szarvasi mascarpone

400 g Tagliatelle tészta

100 g Kék sajt

4 ek. Dióbél

8 szelet, kb. 100 g Bacon

200 g Brokkoli

Bors