Elkészítési idő
5-30 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , diófélék1.
Süssük meg a bacon szeleteket, majd tegyük félre hűlni, hogy jó ropogósak legyenek.
2.
Bő, sós vízben főzzük meg a tagliatelle tésztát a csomagoláson leírtak szerint.
3.
Egy másik kis lábosban lobogó, sós vízben főzzük meg a brokkolit 2-3 perc alatt finom roppanósra, majd hűtsük le kissé, és szedjük kisebb rózsáira.
4.
A megfőtt tésztát egy nagyobb lábosban keverjük össze a mascarponéval, a kéksajt felével és a brokkolival. Enyhén sózzuk, borsozzuk.
5.
Tálaláskor szórjuk meg a tésztát dióval, morzsoljuk rá a kéksajt másik felét. Tegyük rá a bacont is, amelyet egészben is hagyhatunk, vagy széttördelhetjük kisebb darabokra.
kb. 80 g Szarvasi mascarpone
400 g Tagliatelle tészta
100 g Kék sajt
4 ek. Dióbél
8 szelet, kb. 100 g Bacon
200 g Brokkoli
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!