Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , Gyerekeknek , VendégváróAllergének
tej , tojás1.
80 g cukrot keverjük össze a tojás sárgákkal és a vanília aromával.
2.
Forrósítsunk föl 500 ml tejet egy lábosban 2 evőkanál mascarponéval. Ne forraljuk, tartsuk éppen forráspont alatt. Majd húzzuk le a tűzről.
3.
Egy vastag aljú serpenyőben apránként olvasszuk fel a barna nádcukrot, majd kevergetve kicsit égessük meg, de ne túlságosan. Adjuk hozzá a vajat és a sót. (Muszáj jó minőségű tengeri sópelyhet használjunk,pl. Maldont, mert a különbség óriási. Ha nincs ilyen otthon, akkor inkább készítsük hagyományosan, só nélkül.) Keverjük össze a cukorral. Ezután adjuk hozzá a maradék mascarponét és keverjük el simára.
4.
Öntsük a forró tejhez, és egy műanyag spatulával alaposan kanalazzuk ki a serpenyőt, hogy ne vesszen kárba egyetlen csepp karamell sem. Folyamatosan kevergessük. Majd ezt a karamell alapot öntsük a tojás sárgákhoz és keverjük simára.
5.
Majd öntsük vissza a tálba a tojásos karamell mixet és egy habverővel folyamatosan kevergetve, közepes lángon sűrítsük be. Húzzuk le a lángról és hagyjuk hűlni.
6.
Majd tegyük hűtőbe pár órára, vagy akár a fagyasztóba, de vigyázzunk, ne fagyjon meg.
7.
Ha kellően hideg, akkor indítsuk be a fagylaltgépet és öntsük bele fokozatosan a fagylalt mixet. Ha kész, kanalazzuk egy műanyag konténerbe és fagyasszuk tovább felhasználásig.
Tipp: Ha a fagylaltgépben nem fagyna meg, akkor tegyük be a fagyasztóba és időnként keverjük föl egy villával. Így is finom, krémes állagú lesz a fagyink.
250 g Szarvasi mascarpone
600 ml Tej
4 db Tojás sárgája
20-30 g Vaj
1 ek. Vanília aroma
250 g Barna cukor
1 CSAPOTT KISKANÁL TENGERI SÓPEHELY
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!