leendő
partnereinknek

Karamellizált körte rumos-mazsolás mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Vegetáriánus , Ünnepi

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Áztassuk be a mazsolát egy kis langyos vízbe és a rumba. Hagyjuk állni minimum fél órát.

2.

A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk mindkettőt 8-8 szeletre. Vágjuk ki a magjait.

3.

Egy nagy, fémnyelű serpenyőben, vagy egy lábosban forrósítsuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a körte szeleteket. Szórjuk meg a cukorral és közepes lángon pároljuk benne kb. 10 percig. Időnként forgassuk meg a körtét. Ha szükséges, önthetünk hozzá egy pici vizet.

4.

Közben melegítsük elő a sütőt kb. 180 C-ra. Tegyük be a serpenyőt 7-8 percre, hogy a körte megpuhuljon, de vigyázzunk, a cukor ne égjen meg, így ellenőrizzük 3-4 perc múlva.

5.

Ha kész, vegyük ki és hagyjuk picit hűlni. Ezalatt keverjük el a mascarponét a leszűrt rumos mazsolával. Tálaljuk a körtét karamell szósszal és a mazsolás mascarponéval.

Hozzávalók

60 g Szarvasi mascarpone

2 db Körte

2 ek. Rum aroma

4 ek. Mazsola

60 g Cukor

30 g Vaj