Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Vegetáriánus , ÜnnepiAllergének
tej1.
Áztassuk be a mazsolát egy kis langyos vízbe és a rumba. Hagyjuk állni minimum fél órát.
2.
A körtét hámozzuk meg, majd vágjuk mindkettőt 8-8 szeletre. Vágjuk ki a magjait.
3.
Egy nagy, fémnyelű serpenyőben, vagy egy lábosban forrósítsuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a körte szeleteket. Szórjuk meg a cukorral és közepes lángon pároljuk benne kb. 10 percig. Időnként forgassuk meg a körtét. Ha szükséges, önthetünk hozzá egy pici vizet.
4.
Közben melegítsük elő a sütőt kb. 180 C-ra. Tegyük be a serpenyőt 7-8 percre, hogy a körte megpuhuljon, de vigyázzunk, a cukor ne égjen meg, így ellenőrizzük 3-4 perc múlva.
5.
Ha kész, vegyük ki és hagyjuk picit hűlni. Ezalatt keverjük el a mascarponét a leszűrt rumos mazsolával. Tálaljuk a körtét karamell szósszal és a mazsolás mascarponéval.
60 g Szarvasi mascarpone
2 db Körte
2 ek. Rum aroma
4 ek. Mazsola
60 g Cukor
30 g Vaj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!