Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej1.
A tököt magozzuk ki és süssük meg kb. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt.
2.
Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és olvasszuk fel benne a cukrot állandó kevergetés mellett. Pirítsuk tovább, hogy szép sötét színe legyen, de vigyázzunk, ne égessük meg. Majd öntsünk hozzá kb. másfél dl tejszínt és állandó keverés mellett főzzük további 2-3 percig.
3.
A közben megsült tök húsát vájjuk ki, és a kész szósszal együtt pürésítsük össze.
4.
A maradék egy dl tejszínt verjük föl a mascarponéval és egy tasak vaníliás cukorral.
5.
Adagoljuk kis poharakba a krémet. Erre pedig nyomózsákból nyomjuk rá a mascarponés habot (habzsák hiányában egyszerűen rá is kanalazhatjuk). Szórjuk meg a tetejét egy pici fahéjjal, és opcionálisan díszíthetjük picike bazsalikom levelekkel. A bazsalikom nem csak esztétikailag tesz hozzá a desszerthez, de ízével még különlegesebbé varázsolja ezt a finomságot.
250 g Szarvasi mascarpone
600-700 g Sütőtök
100 g Vaj
100 g Barna cukor
250 ml Tejszín
10 g Vaníliás cukor
PÁR CSIPET FAHÉJ
10 db Bazsalikom levél
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!