leendő
partnereinknek

Karamelles-sütőtökös pohárkrém mascarponéval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A tököt magozzuk ki és süssük meg kb. 200 fokos sütőben 25-30 perc alatt.

2.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel a vajat és olvasszuk fel benne a cukrot állandó kevergetés mellett. Pirítsuk tovább, hogy szép sötét színe legyen, de vigyázzunk, ne égessük meg. Majd öntsünk hozzá kb. másfél dl tejszínt és állandó keverés mellett főzzük további 2-3 percig.

3.

A közben megsült tök húsát vájjuk ki, és a kész szósszal együtt pürésítsük össze.

4.

A maradék egy dl tejszínt verjük föl a mascarponéval és egy tasak vaníliás cukorral.

5.

Adagoljuk kis poharakba a krémet. Erre pedig nyomózsákból nyomjuk rá a mascarponés habot (habzsák hiányában egyszerűen rá is kanalazhatjuk). Szórjuk meg a tetejét egy pici fahéjjal, és opcionálisan díszíthetjük picike bazsalikom levelekkel. A bazsalikom nem csak esztétikailag tesz hozzá a desszerthez, de ízével még különlegesebbé varázsolja ezt a finomságot.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

600-700 g Sütőtök

100 g Vaj

100 g Barna cukor

250 ml Tejszín

10 g Vaníliás cukor

PÁR CSIPET FAHÉJ

10 db Bazsalikom levél