
Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tojás , tej1.
A kekszet daráljuk le, vagy jól törjük össze, majd keverjük össze alaposan 50 g olvasztott vajjal. Egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, majd erre nyomkodjuk rá a vajas kekszdarát. Tegyük hűtőbe legalább fél órára.
2.
A tojásokat üssük egy nagyobb fém tálba. Keverjük össze a 3 db narancs kifacsart levével és lereszelt héjával. Majd keverjük hozzá a 200 g cukrot is.
3.
Vízfürdő fölött kevergessük egy habverővel, míg sűrű nem lesz. Ezután szűrjük át egy szitán. Fedjülk le folpackkal, majd tegyük hideg helyre, hogy még jobban megkössön.
4.
Készítsünk karamellt 110 g vízből és 240 g cukorból. Beletehetünk egy félbe vágott vanília rudat is és egy csipet sót is. Ha már halvány borostyán színű, akkor keverjük hozzá a 200 ml tejszínt. Tegyük hidegre, hagyjuk hűlni.
5.
Verjük fel a mascarponét és keverjük hozzá a kihűlt karamellt.
750 g Szarvasi laktózmentes mascarpone
6 db Tojás
6 db Tojás sárgája
200 g Cukor
50 g Vaj
200 g Zabkeksz
5 db Narancs
240 g Cukor
110 ml Víz
1 db Vanília rúd
200 ml Tejszín
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!