leendő
partnereinknek

Karamelles-narancsos laktózmentes mascarpone torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tojás , tej

Elkészítés

1.

A kekszet daráljuk le, vagy jól törjük össze, majd keverjük össze alaposan 50 g olvasztott vajjal. Egy kb. 24 cm-es csatos tortaforma alját béleljünk ki sütőpapírral, majd erre nyomkodjuk rá a vajas kekszdarát. Tegyük hűtőbe legalább fél órára.

2.

A tojásokat üssük egy nagyobb fém tálba. Keverjük össze a 3 db narancs kifacsart levével és lereszelt héjával. Majd keverjük hozzá a 200 g cukrot is.

3.

Vízfürdő fölött kevergessük egy habverővel, míg sűrű nem lesz. Ezután szűrjük át egy szitán. Fedjülk le folpackkal, majd tegyük hideg helyre, hogy még jobban megkössön.

4.

Készítsünk karamellt 110 g vízből és 240 g cukorból. Beletehetünk egy félbe vágott vanília rudat is és egy csipet sót is. Ha már halvány borostyán színű, akkor keverjük hozzá a 200 ml tejszínt. Tegyük hidegre, hagyjuk hűlni.

5.

Verjük fel a mascarponét és keverjük hozzá a kihűlt karamellt.

Hozzávalók

750 g Szarvasi laktózmentes mascarpone

6 db Tojás

6 db Tojás sárgája

200 g Cukor

50 g Vaj

200 g Zabkeksz

5 db Narancs

240 g Cukor

110 ml Víz

1 db Vanília rúd

200 ml Tejszín