leendő
partnereinknek

Karalábé krémleves húsgombócokkal

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej , zeller , tojás

Elkészítés

1.

A hagymát vágjuk finomra. Kezdjük el párolni egy kis olajon egy lábosban.

2.

Ezalatt hámozzuk meg a zöldségeket és vágjuk kockára őket. A fokhagymát szeleteljük fel. Adjuk a hagymához, majd 5 percig kevergetve pároljuk a hagymával együtt.

3.

Ezután öntsük fel a levessel, majd ízesítsük egy kis sóval. Fedjük le és közepes lángon főzzük 15- 20 percig, míg a zöldségek megpuhulnak.

4.

Míg fő a leves, készítsük el a húsgombócokat. Keverjük össze az összetevőket és formázzunk belőlük diónyi nagyságú gombócokat. Tegyük félre.

5.

Ha megpuhultak a zöldségek, egy botmixerrel pürésítsük a levest. Adjuk hozzá a húsgombócokat és főzzük kb. 20 percig, ezalatt megfő a húsgombóc is. Végül keverjük hozzá a mascarponét. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk és tálalhatjuk is.

Hozzávalók

LEVESHEZ

30 g Szarvasi mascarpone

3 db Karalábé

1 szál Sárgarépa

1 kis db Zeller

1 fej Hagyma

1 gerezd Fokhagyma

2 l Húsleves

Bors

3 ek. Olaj

HÚSGOMBÓCOKHOZ

500 g Darált sertéshús

80 g Rizs

2 tk. Szárított kapor

1 tk. Fűszerpaprika

1 db Tojás

1 gerezd Fokhagyma

Bors