leendő
partnereinknek

Karácsonyi rakott káposzta harcsából

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , halak

Elkészítés

1.

A halat vágjuk kisebb darabokra, a füstölt halat fejtsük le a bőréről és tépkedjük szét. Egy húsdarálón daráljuk le mindkét féle halat.

2.

Keverjük össze a rizzsel, lereszelt fokhagymával, köménnyel, sóval, borssal és 2 ek paprikával. A káposztát jól öblítsük le, majd csöpögtessük le jól.

3.

A hagymát vágjuk finomra, majd kacsazsíron pirítsuk meg. Adjuk hozzá a vékonyra szelt kolbászt, majd pirítsuk kissé tovább. Majd ehhez adjuk a káposztát, a babérlevelet, 1 ek paprikát és a borsikafűt. Ízesítsük sóval, borssal. Keverjük jól el és pároljuk kb. 10 percig.

4.

Egy sütőtálat kissé kenjünk ki zsírral, majd az aljára tegyük a káposzta felét. Erre halmozzuk a halas masszát. Osszunk el rajta kb. 100 g mascarponét, majd fedjük be a maradék káposztával. Öntsünk rá 3-4 dl húslevest, vagy vizet. Tálaláskor kínáljunk hozzá tejfölt.

5.

Tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt süssük készre. Ezalatt a rizs is megfő.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mascarpone

1000 g Savanyú káposzta

450 g Afrikai harcsa

1 db Füstölt afrikai harcsa filé

200 g Füstölt kolbász

3 ek. kb. 45 g Őrölt édes paprika

1-2 tk. kb. 10 g Őrölt kömény

150 g Rizs

2 gerezd Fokhagyma

1 fej Hagyma

2 ek. Kacsazsír

2-3 db Babérlevél

2 tk. Borsikafű

Bors

Tálaláshoz kb. 30 g Tejföl