leendő
partnereinknek

Karácsonyi frittata tenger gyümölcseivel és ricottával

KARÁCSONYI FRITTATA TENGER GYÜMÖLCSEIVEL ÉS RICOTTÁVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

KARÁCSONYI FRITTATA TENGER GYÜMÖLCSEIVEL ÉS RICOTTÁVAL

Kategória

Főételek

KARÁCSONYI FRITTATA TENGER GYÜMÖLCSEIVEL ÉS RICOTTÁVAL

Cimkék

Ünnepi
KARÁCSONYI FRITTATA TENGER GYÜMÖLCSEIVEL ÉS RICOTTÁVAL

Allergének

tej , tojás , puhatestűek

Hozzávalók

100 g Szarvasi ricotta

10 db Tojás

150 g Zöldbab

400 g Tenger gyümölcsei

2 gerezd Fokhagyma

1 ek. Snidling

10 g Vaj

Bors

1 csokor Petrezselyemzöld

Elkészítés

1.

A kiolvasztott és jól lecsepegtetett tenger gyümölcseit pirítsuk le vajon 2-3 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk.

2.

A tojásokat verjük fel. A zöldbabot vágjuk finomra. Keverjük a tojáshoz a snidlinggel, sóval, borssal és a tenger gyümölcseivel együtt.

3.

Egy kb. 20-22 cm kerek tortaformát béleljünk ki egy sütőpapírral. Öntsük bele a tojásos mixet, majd kiskanállal kanalazzunk rá kb. 100 g ricottát.

4.

Tegyük 175C-ra előmelegített sütőbe és süssük készre kb 25 perc alatt. Figyeljünk rá közben, ahogy megkötött a közepe is, vegyük ki, ne süssük túl.