leendő
partnereinknek

Karácsonyi borkrémleves

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Vegetáriánus , Ünnepi

Allergének

tej , tojás

Elkészítés

1.

Forraljuk fel a vizet a fűszerekkel és a citromlével.

2.

Ezalatt verjünk fel 4 db tojássárgáját a cukorral.

3.

Ha forr a víz, adjuk hozzá a bort és forraljuk vele kb. 6-8 percig.

4.

Ezután óvatosan keverjünk a forró léből egy keveset a felvert cukros tojássárgákhoz. Keverjük el mindig simára.

5.

Öntsük vissza a leveshez és hozzuk újra forrásba. Közben keverjük a mascarponéhoz a maradék 4 tojássárgáját. Merjünk ki újra egy keveset a levesből és keverjük a tojásos mascarponéhoz. Ha meleg, öntsük vissza a leveshez.

6.

Ízlés szerint szórjuk meg citrom- és narancshéjjal, majd hűtsük le.

7.

Tálaláskor megszórhatjuk kandírozott gyümölcs darabokkal és tehetünk rá egy kevés tejszínhabot.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 ml Édes fehérbor

1 tk. Fahéj

8 db Tojás sárgája

1/2 db Citrom leve

1 tk. Citromhéj

1 kis kanál Narancshéj

4-5 db Szegfűszeg

Kandírozott gyümölcsök

Tejszínhab

800 ml Víz

150 g Cukor