Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Vegetáriánus , ÜnnepiAllergének
tej , tojás1.
Forraljuk fel a vizet a fűszerekkel és a citromlével.
2.
Ezalatt verjünk fel 4 db tojássárgáját a cukorral.
3.
Ha forr a víz, adjuk hozzá a bort és forraljuk vele kb. 6-8 percig.
4.
Ezután óvatosan keverjünk a forró léből egy keveset a felvert cukros tojássárgákhoz. Keverjük el mindig simára.
5.
Öntsük vissza a leveshez és hozzuk újra forrásba. Közben keverjük a mascarponéhoz a maradék 4 tojássárgáját. Merjünk ki újra egy keveset a levesből és keverjük a tojásos mascarponéhoz. Ha meleg, öntsük vissza a leveshez.
6.
Ízlés szerint szórjuk meg citrom- és narancshéjjal, majd hűtsük le.
7.
Tálaláskor megszórhatjuk kandírozott gyümölcs darabokkal és tehetünk rá egy kevés tejszínhabot.
250 g Szarvasi mascarpone
500 ml Édes fehérbor
1 tk. Fahéj
8 db Tojás sárgája
1/2 db Citrom leve
1 tk. Citromhéj
1 kis kanál Narancshéj
4-5 db Szegfűszeg
Kandírozott gyümölcsök
Tejszínhab
800 ml Víz
150 g Cukor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!