leendő
partnereinknek

Kacsahúsos teljes kiőrlésű tészta light mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Fitt

Allergének

glutén , zeller , tej

Elkészítés

1.

A hagymát a fokhagymával együtt kissé pároljuk meg olíva olajon. Ezalatt hámozzuk meg a répát és kockázzuk fel. Vágjuk kb. 0,5 cm vastag szeletekre a zellerszárat. Adjuk őket a hagymához és pirítsuk együtt velük 4-5 percig, időnként megkeverve.

2.

Adjuk hozzá a paradicsom konzervet és a passátát a babérlevéllel és az oregánóval együtt. Sózzuk kissé és kis lángon főzzük kb. fél óráig, időnként megkeverve.

3.

Ezalatt süssük meg a nagy kacsamellet. (Használhatunk 2 db kisebb kacsamellet is.) A bőrét irdaljuk be,sózzuk meg, majd egy hideg serpenyőben kezdjük el közepes lángon sütni zsiradék nélkül. A közben kisült zsiradékot öntsük le. Süssük a bőrt aranybarnára. Majd fordítsuk meg és a húsos oldalát is pirítsuk meg. Végül tegyük forró sütőbe és fejezzük be a sütést ott 6-10 perc alatt, mérettől és a kívánt készültségtől függően. Ha kész, vegyük ki és pihentessük 4-5 percig. Ezután vágjuk le a bőrét. A húst vágjuk szeletekre, majd csíkozzuk fel.

4.

Főzzük meg a tésztát a csomagolásán leírtak szerint. Keverjük össze a paradicsom szósszal és a kacsahússal. Tálaláskor szórjuk meg kockára vágott light mozzarella sajttal és petrezselyem zölddel.

Hozzávalók

1 db Kacsamell

400 g Penne

1 doboz Paradicsom konzerv

200 ml Paradicsom passata

1 szál Zellerszár

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1 szál Sárgarépa

1 db Babérlevél

1 tk. Oregánó

2 ek. Olívaolaj

1/2 csokor Petrezselyemzöld

100 g Szarvasi mozzarella light