leendő
partnereinknek

Jeges banán nyalókák

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi , Gyerekeknek , Vendégváró

Allergének

tej , szójabab , földimogyoró

Elkészítés

1.

A banánokat vágjuk 3-3 db-ra. Szúrjunk beléjük egy-egy fa nyársat.

2.

Tegyük egy tányérra őket, fedjük le folpackkal és tegyük a fagyasztóba kb. 2 órára.

3.

Vízfürdő fölött olvasszuk fel a csokit, majd mártogassuk beléjük a banánokat. Ezután rögtön forgassuk meg, vagy szórjuk meg a színes tortaszóróval és a tört mogyoróval.

4.

Folpackkal lefedve helyezzük vissza őket a fagyasztóba.

5.

Készítsünk hozzájuk a mascarponéból és mézből mártogatóst. Fogyaszthatjuk teljesen jegesen is, de a legfinomabb úgy, hogy ha kivétel után hagyjuk olvadni 10-15 percig.

Hozzávalók

60 g Szarvasi mascarpone

2 db Banán

100 g Étcsoki

2 ek. Mogyoró

1 ek. Méz