leendő
partnereinknek

Húsvéti rizses ricotta torta

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Desszertek

Címkék

Ünnepi

Allergének

tej , tojás , szójabab

Elkészítés

1.

Főzzünk először egy tejberizst a tejből és a rizsből. Adjunk hozzá egy pici sót és egy fél teáskanál vanília őrleményt. Kb olyan 25 percig tudjuk csak főzni ezzel a viszonylag kevés tejjel, de nem is kell végig főzzük, mert a sütőben a rizs tovább fog puhulni.

2.

Egy csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, a szélét pedig kenjük ki egy kis vajjal. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.

3.

Verjük fel a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá a citrom- és narancshéjat. Keverjük hozzá a ricottát és a közben elkészült tejberizst. A csokoládét vagdossuk apró darabokra és keverjük azt is a tésztába.

4.

Töltsük a formába a tésztát és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük egy órán keresztül, illetve addig, míg középen is megszilárdul és szép aranysárga lesz a teteje. Tálalhatjuk melegen és szobahőmérsékleten is.

Hozzávalók

500 ml Tej

250 g Rizs

1/2 tk. Vanília őrlemény

1 csipet Só

500 g Szarvasi ricotta

6 db Tojás

150 g Cukor

1 db Narancs héj

50 g Étcsoki

1 tk. Fahéj