Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej , tojás , szójabab1.
Főzzünk először egy tejberizst a tejből és a rizsből. Adjunk hozzá egy pici sót és egy fél teáskanál vanília őrleményt. Kb olyan 25 percig tudjuk csak főzni ezzel a viszonylag kevés tejjel, de nem is kell végig főzzük, mert a sütőben a rizs tovább fog puhulni.
2.
Egy csatos tortaforma alját béleljük ki sütőpapírral, a szélét pedig kenjük ki egy kis vajjal. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
3.
Verjük fel a tojásokat a cukorral. Adjuk hozzá a citrom- és narancshéjat. Keverjük hozzá a ricottát és a közben elkészült tejberizst. A csokoládét vagdossuk apró darabokra és keverjük azt is a tésztába.
4.
Töltsük a formába a tésztát és tegyük az előmelegített sütőbe. Süssük egy órán keresztül, illetve addig, míg középen is megszilárdul és szép aranysárga lesz a teteje. Tálalhatjuk melegen és szobahőmérsékleten is.
500 ml Tej
250 g Rizs
1/2 tk. Vanília őrlemény
1 csipet Só
500 g Szarvasi ricotta
6 db Tojás
150 g Cukor
1 db Narancs héj
50 g Étcsoki
1 tk. Fahéj
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!