leendő
partnereinknek

Húsvéti rizottó sonkával, spárgával és zöldborsóval

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Ünnepi , Vendégváró

Allergének

tej , zeller

Elkészítés

1.

A megpucolt spárgát és a zöldborsót 2 perc alatt főzzük meg lobogó sós vízben, majd hűtsük le őket. A spárgát vágjuk kisebb darabokra.

2.

A sonkát kockázzuk föl és pirítsuk meg egy kicsit.

3.

Egy szélesebb aljú lábosban forrósítsuk meg a vajat, majd pirítsuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a fokhagymát.

4.

Ezután adjuk hozzá a rizst és pirítsuk meg rajta üvegesre.

5.

A húslevest közben forrósítsuk föl és kis adagonként adjuk a rizshez. Mindig hagyjuk, hogy a rizs fölvegye a levest, majd csak ezután adjuk hozzá a következő merőkanálnyit.

6.

Addig folytassuk, míg a rizs kívül krémes állagú lesz, megfőtt, de legbelül van egy enyhe roppanóssága. Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott sonkát, a megfőtt zöldségeket, az apróra vágott medvehagymát, a mascarponét és a lereszelt scamorza sajt felét. Keverjük jól el, majd tálaljuk. Tálaláskor szórjuk meg a reszelt scamorza másik felével.

Hozzávalók

50 g Szarvasi mascarpone

250 g Scamorza

350 g Rizs

12 szál Zöld spárga

200 g Zöldborsó

200 szelet Füstölt sonka

50 g Vaj

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

8-10 Medvehagyma

1 l Húsleves