Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Főételek
Címkék
ÜnnepiAllergének
tej1.
A fokhagymagerezdeket lapítsuk ki és ezzel, illetve egy kis olíva olajjal, plussz a rozmaring ágakkal pácoljuk be a báránygerinc szeleteket. Tegyük be a hűtőbe legalább egy éjszakára.
2.
Tegyünk fel 8-9 dl vizet sóval a tűzre és forraljuk fel. Majd adjuk hozzá lassan a kukoricadarát, egy habverővel, vagy fakanállal állandóan kevergetve, hogy ne csomósodjon. Főzzük puhára. Ha szükséges, adjunk még hozzá egy kicsi forró vizet. Ha kész, keverjük hozzá a vajat, a mascarponét és egy kis frissen őrölt fekete borsot. Tegyük félre lefedve, míg megsütjük a bárányt.
3.
A bárányról szedjük le a fokhagyma gerezdeket és a rozmaringot. Sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben forró olajon kezdjük sütni, majd picit lejjebb véve a lángot, süssük a kívánt készültségűre. Ha viszonylag vastag szeleteket kapunk, akkor forró sütőbe tegyük egy pár percre. Ha kész, hagyjuk pár percig pihenni.
4.
Tálaljuk a bárányt egy kevés olaszos paradicsomszósszal leöntött polentával és egy kevés reszelt parmezán sajttal.
125 g Szarvasi mascarpone
8 szelet Báránygerinc
5-6 gerezd Fokhagyma
3-4 ROZMARING ÁG
OLÍVAOLAJ
200 g Kukoricakása
8 ek. Paradicsom szósz
50 g Parmezán sajt
80 g Vaj
800-900 ml Víz
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!