Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén1.
Vágjuk apróra a hagymát és kis kockákra a sárgarépát. Egy forró serpenyőben, kevés olíva olajon pirítsuk meg őket.
2.
Adjuk hozzá a darált húst, enyhén sózzuk meg. Pirítsuk a húst fehéredésig, majd adjuk hozzá a fűszereket és a passzírozott paradicsomot. Kis lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 30 percet. Majd húzzuk félre a tűzről és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt valamennyire, adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott mozzarella sajtot.
3.
A réteslapokból tegyünk ki egyet egy nyújtódeszkára. A többit takarjuk le egy nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki. A réteslapot hosszában vágjuk három egyenlő részre. Kenjük meg mindegyiket olíva olajjal és helyezzük őket egymásra. A húsos ragut osszuk 8 felé. Tegyünk egy adagot a tészta aljára és háromszögre hajtogatva haladjunk felfelé. Kenjük be a táskát a végén is olíva olajjal. Ismételjük meg ugyanezt mindegyik réteslappal.
4.
Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és kb. 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket szép aranysárgára kb. 15 perc alatt. Kínálhatjuk melegen, vagy szobahőmérsékleten is.
100 g Szarvasi mozzarella
300 g Darált sertéshús
200 ml Paradicsom passata
1/2 ek. Bazsalikom
1 tk. Oregánó
1 db Vöröshagyma
1 szál Sárgarépa
1 csomag Réteslap
Só
Bors
OLÍVAOLAJ
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!