leendő
partnereinknek

Húsos-mozzarellás táskák

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén

Elkészítés

1.

Vágjuk apróra a hagymát és kis kockákra a sárgarépát. Egy forró serpenyőben, kevés olíva olajon pirítsuk meg őket.

2.

Adjuk hozzá a darált húst, enyhén sózzuk meg. Pirítsuk a húst fehéredésig, majd adjuk hozzá a fűszereket és a passzírozott paradicsomot. Kis lángon, időnként megkeverve pároljuk kb. 30 percet. Majd húzzuk félre a tűzről és hagyjuk hűlni. Ha kihűlt valamennyire, adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott mozzarella sajtot.

3.

A réteslapokból tegyünk ki egyet egy nyújtódeszkára. A többit takarjuk le egy nedves konyharuhával, hogy ne száradjanak ki. A réteslapot hosszában vágjuk három egyenlő részre. Kenjük meg mindegyiket olíva olajjal és helyezzük őket egymásra. A húsos ragut osszuk 8 felé. Tegyünk egy adagot a tészta aljára és háromszögre hajtogatva haladjunk felfelé. Kenjük be a táskát a végén is olíva olajjal. Ismételjük meg ugyanezt mindegyik réteslappal.

4.

Tegyük őket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe és kb. 180 fokra előmelegített sütőben süssük őket szép aranysárgára kb. 15 perc alatt. Kínálhatjuk melegen, vagy szobahőmérsékleten is.

Hozzávalók

100 g Szarvasi mozzarella

300 g Darált sertéshús

200 ml Paradicsom passata

1/2 ek. Bazsalikom

1 tk. Oregánó

1 db Vöröshagyma

1 szál Sárgarépa

1 csomag Réteslap

Bors

OLÍVAOLAJ