Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és az apró kockára vágott sárgarépát, majd adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és a fűszereket.
2.
Pirítsuk további egy percig, majd adjuk hozzá a darált húst. Süssük a húst fehéredésig, majd öntsük hozzá a leszűrt paradicsomkockákat. Hozzuk forrásba, majd lassú-közepes lángon időnként megkeverve pároljuk kb. 20-25 percet.
3.
Közben egy lábasban a felforrósított vajon pirítsuk meg halvány zsemleszínűre a lisztet, majd apránként öntsük hozzá a tejet állandóan kavargatva egy habverővel, hogy ne csomósodjon össze. (A besamel mártást ízlés szerint készíthetjük sűrűbbre, vagy hígabbra.) Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük még egy kevés frissen reszelt szerecsendióval is.
4.
Kenjük be egy sütőtál alját egy kevés besamel mártással, majd helyezzünk rá 3 db lasagne lapot. (Ha csak előfőzést igénylő lapunk van, akkor a csomagoláson található utasítást kövessük a főzésekor.) Erre tegyünk a húsos raguból, majd egy kis besamelt és végül pár szelet mozzarella sajtot. Majd újabb sor tészta, és kezdjünk mindent elölről. 4 réteg tésztánk lesz, de a legfelső rétegre már húst ne tegyünk, csak besamelt, mozzarellát és reszelt parmezánt.
5.
180-190 fokos sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt. Tálaljuk friss salátával.
200 g Szeletelt mozzarella
12 lap Lasagne tészta
500 g Darált marhahús
1 doboz Paradicsom konzerv
1 szál Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
1 gerezd Fokhagyma
1/2 tk. Oregánó
1/2 ek. Bazsalikom
1/2 tk. Kakukkfű
2 db Babérlevél
1000 ml Tej
60 g Vaj
60 g Liszt
1-2 csipet Szerecsendió
2-3 ek. Reszelt parmezán
2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!