leendő
partnereinknek

Húsos lasagne mozzarellával sütve

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

Egy serpenyőben 2 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg az apróra vágott vöröshagymát és az apró kockára vágott sárgarépát, majd adjuk hozzá a lereszelt fokhagymát és a fűszereket.

2.

Pirítsuk további egy percig, majd adjuk hozzá a darált húst. Süssük a húst fehéredésig, majd öntsük hozzá a leszűrt paradicsomkockákat. Hozzuk forrásba, majd lassú-közepes lángon időnként megkeverve pároljuk kb. 20-25 percet.

3.

Közben egy lábasban a felforrósított vajon pirítsuk meg halvány zsemleszínűre a lisztet, majd apránként öntsük hozzá a tejet állandóan kavargatva egy habverővel, hogy ne csomósodjon össze. (A besamel mártást ízlés szerint készíthetjük sűrűbbre, vagy hígabbra.) Sózzuk, borsozzuk, és ízesítsük még egy kevés frissen reszelt szerecsendióval is.

4.

Kenjük be egy sütőtál alját egy kevés besamel mártással, majd helyezzünk rá 3 db lasagne lapot. (Ha csak előfőzést igénylő lapunk van, akkor a csomagoláson található utasítást kövessük a főzésekor.) Erre tegyünk a húsos raguból, majd egy kis besamelt és végül pár szelet mozzarella sajtot. Majd újabb sor tészta, és kezdjünk mindent elölről. 4 réteg tésztánk lesz, de a legfelső rétegre már húst ne tegyünk, csak besamelt, mozzarellát és reszelt parmezánt.

5.

180-190 fokos sütőben süssük készre kb. 20 perc alatt. Tálaljuk friss salátával.

Hozzávalók

200 g Szeletelt mozzarella

12 lap Lasagne tészta

500 g Darált marhahús

1 doboz Paradicsom konzerv

1 szál Sárgarépa

1 db Vöröshagyma

1 gerezd Fokhagyma

1/2 tk. Oregánó

1/2 ek. Bazsalikom

1/2 tk. Kakukkfű

2 db Babérlevél

1000 ml Tej

60 g Vaj

60 g Liszt

1-2 csipet Szerecsendió

2-3 ek. Reszelt parmezán

2 ek. Olívaolaj

Bors