Elkészítési idő
60-120 perc
Kategória
Tészták
Címkék
Allergének
tej , glutén , tojás1.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket.
2.
Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.
3.
Ezután adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig. Közben sózzuk meg. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, majd kis lángon, időnként megkeverve főzzük kb. 45 percig.
4.
Közben fűszerezzük a szárított zöldfűszerekkel. Végül adjuk hozzá a leszűrt és leöblített csicseriborsót is. Keverjük jól el, majd ízesítsük még sóval és borssal.
5.
A sütőt melegítsük elő 180C-ra. Egy sütőtál aljára kanalazzunk a raguból. Erre tegyünk 6 db friss lasagne lapot. Erre tegyünk ismét ragut, illetve kanalazzunk rá mascarponét. Erre jöjjön a második réteg tészta, majd ismét ragu és mascarpone. A ragut használjuk föl mind, de mascarponéból hagyjunk annyit, hogy szépen el tudjuk kenni a lasagne tetején majd. Erre kerüljön a harmadik, az utolsó réteg tészta. A tetejére kenjük a maradék mascarponét és szórjuk meg bőven parmezán sajttal.
6.
Tegyük a sütőbe 20-25 percre, és süssük, míg a tészta teljesen meg nem puhul.
5x100 g Szarvasi mozzarella
400 g Darált marhahús
400 g Darált sertéshús
18 lap Lasagne tészta
1 doboz Paradicsom konzerv
2 tk. Oregánó
1 ek. Bazsalikom
1 szál Sárgarépa
250 db Csiperke gomba
1 doboz Csicseriborsó konzerv
1 fej Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
80 g Parmezán sajt
1-2 ek. Olívaolaj
Só
Bors
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!