leendő
partnereinknek

Húsos lasagne mascarponéval, gombával és csicseriborsóval

Elkészítési idő

60-120 perc

Kategória

Tészták

Címkék

Allergének

tej , glutén , tojás

Elkészítés

1.

A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra, a répát pedig kisebb kockákra. 2-3 evőkanál olívaolajon dinszteljük puhára őket.

2.

Közben vágjuk cikkekre a megtisztított gombát és adjuk a hagymához. Pirítsuk meg ezt is.

3.

Ezután adjuk hozzá a húst és pirítsuk fehéredésig. Közben sózzuk meg. Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, majd kis lángon, időnként megkeverve főzzük kb. 45 percig.

4.

Közben fűszerezzük a szárított zöldfűszerekkel. Végül adjuk hozzá a leszűrt és leöblített csicseriborsót is. Keverjük jól el, majd ízesítsük még sóval és borssal.

5.

A sütőt melegítsük elő 180C-ra. Egy sütőtál aljára kanalazzunk a raguból. Erre tegyünk 6 db friss lasagne lapot. Erre tegyünk ismét ragut, illetve kanalazzunk rá mascarponét. Erre jöjjön a második réteg tészta, majd ismét ragu és mascarpone. A ragut használjuk föl mind, de mascarponéból hagyjunk annyit, hogy szépen el tudjuk kenni a lasagne tetején majd. Erre kerüljön a harmadik, az utolsó réteg tészta. A tetejére kenjük a maradék mascarponét és szórjuk meg bőven parmezán sajttal.

6.

Tegyük a sütőbe 20-25 percre, és süssük, míg a tészta teljesen meg nem puhul.

Hozzávalók

5x100 g Szarvasi mozzarella

400 g Darált marhahús

400 g Darált sertéshús

18 lap Lasagne tészta

1 doboz Paradicsom konzerv

2 tk. Oregánó

1 ek. Bazsalikom

1 szál Sárgarépa

250 db Csiperke gomba

1 doboz Csicseriborsó konzerv

1 fej Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

80 g Parmezán sajt

1-2 ek. Olívaolaj

Bors