leendő
partnereinknek

Hideg sárgadinnye leves mascarponéval és sonkával

Elkészítési idő

5-30 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

A sonkát vágjuk kisebb kockákra és pirítsuk meg egy kis olaj hozzáadásával. Szűrjük le, majd itassuk le a felesleges zsírt.

2.

A dinnyét magozzuk ki, majd vágjuk ki a húsát és kockázzuk fel. Egy konyhai robotgépben turmixoljuk simára. Adjunk hozzá egy kevéske citromlét, sót és frissen őrölt fekete borsot. Hűtsük le pár órán át.

3.

Öntsük ki tálkákba a levest. Díszítsük bazsalikom levéllel. Szórjuk meg a ropogós sonka darabkákkal és kanalazzunk rá egy-egy teáskanál Szarvasi Mascarponét.

Hozzávalók

20 g Szarvasi mascarpone

1 db Sárgadinnye

60 g Sonka

1-2 ek. Citromlé

1-2 ek. Bazsalikom

Olaj a sütéshez

Bors