leendő
partnereinknek

Hideg meggyleves a szarvasi nyárhoz

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Levesek és főzelékek

Címkék

Allergének

tej

Elkészítés

1.

Mossuk meg a meggyet, majd magozzuk ki. (Legjobb, ha egy edény fölött csináljuk, így egy csepp meggylé sem vész el.) A magot és a zöld szárat tegyük egy fazékba. Öntsük rá a bort és a vizet a cukorral, a szegfűszeggel, és a fahéjjal együtt. Hozzuk forrásba, majd főzzük 5 percig.

2.

Szűrjük le. Öntsük át a lét egy másik edénybe. Adjuk hozzá a citromhéjat és a citromlevet. Forraljuk föl, majd adjuk hozzá a meggyet a megóvott meggylével együtt.

3.

Hozzuk forrásba, majd zárjuk el a gázt.

4.

A tejfölt keverjük simára a mascarponéval egy habverő segítségével.

5.

Vegyünk ki egy keveset a meggylevesből (a meggy nélkül) és keverjük a tejfölös mascarponéba. Még egy keveset, majd folytassuk, míg tart a lé. Öntsük vissza a meggyre és ízesítsük még, ha szükséges egy kis cukorral. Hűtsük le a hűtőben a fogyasztásig. Igazi felüdülés a szarvasi Körös-parton (is) a legforróbb nyári napokon.

Hozzávalók

250 g Szarvasi mascarpone

500 g meggy

1 db Citrom

10 db Szegfűszeg

Kb. 1 tk. Fahéj

400 ml Víz

400 g Tejföl

60 g Cukor

400 ml Fehérbor