Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Levesek és főzelékek
Címkék
Allergének
tej1.
Mossuk meg a meggyet, majd magozzuk ki. (Legjobb, ha egy edény fölött csináljuk, így egy csepp meggylé sem vész el.) A magot és a zöld szárat tegyük egy fazékba. Öntsük rá a bort és a vizet a cukorral, a szegfűszeggel, és a fahéjjal együtt. Hozzuk forrásba, majd főzzük 5 percig.
2.
Szűrjük le. Öntsük át a lét egy másik edénybe. Adjuk hozzá a citromhéjat és a citromlevet. Forraljuk föl, majd adjuk hozzá a meggyet a megóvott meggylével együtt.
3.
Hozzuk forrásba, majd zárjuk el a gázt.
4.
A tejfölt keverjük simára a mascarponéval egy habverő segítségével.
5.
Vegyünk ki egy keveset a meggylevesből (a meggy nélkül) és keverjük a tejfölös mascarponéba. Még egy keveset, majd folytassuk, míg tart a lé. Öntsük vissza a meggyre és ízesítsük még, ha szükséges egy kis cukorral. Hűtsük le a hűtőben a fogyasztásig. Igazi felüdülés a szarvasi Körös-parton (is) a legforróbb nyári napokon.
250 g Szarvasi mascarpone
500 g meggy
1 db Citrom
10 db Szegfűszeg
Kb. 1 tk. Fahéj
400 ml Víz
400 g Tejföl
60 g Cukor
400 ml Fehérbor
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!