Hideg cékla krémleves mascarponéval és kaporral

HIDEG CÉKLA KRÉMLEVES MASCARPONÉVAL ÉS KAPORRAL

Elkészítési idő

5-30 perc

HIDEG CÉKLA KRÉMLEVES MASCARPONÉVAL ÉS KAPORRAL

Kategória

Levesek és főzelékek

HIDEG CÉKLA KRÉMLEVES MASCARPONÉVAL ÉS KAPORRAL

Cimkék

HIDEG CÉKLA KRÉMLEVES MASCARPONÉVAL ÉS KAPORRAL

Allergének

tej , zeller

Hozzávalók

20 g Szarvasi mascarpone

4 db Cékla

500 ml Zöldségleves

1 db Kígyóuborka

1 csokor Kapor

1 db Salotta hagyma

2 gerezd Fokhagyma

1-2 ek. Citromlé

Bors

Elkészítés

1.

A céklát kockázzuk fel, majd tegyük egy turmixgépbe. Adjuk hozzá a darabokra vágott salotta hagymát és a fokhagyma gerezdeket. Öntsük hozzá a hideg zöldséglevest és turmixoljuk össze. Ízesíítsük egy kis citromlével, sóval és borssal. Tegyük hűtőbe pár órára.

2.

Tálaláskor kanalazzunk rá egy teáskanál Szarvasi Mascarponét, szórjuk meg kis uborka kockákkal és friss kaporlevéllel.