leendő
partnereinknek

Héjában sült krumpli csicseriborsós curryvel és light mozzarellával

Elkészítési idő

30-60 perc

Kategória

Főételek

Címkék

Fitt , Ínyenc

Allergének

diófélék , szezámmag , tej

Elkészítés

1.

Forrósítsuk fel a sütőt 200 C-ra, majd tegyük be a megmosott krumplikat egy tepsin. Süssük készre őket kb. 25-30 perc alatt.

2.

Ezalatt vágjuk finomra a hagymát és reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért. Forró olajon kissé pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket. Kevergetve pirítsuk kis-közepes lángon. Amikor már erőteljesen érezzük az illatát, akkor adjuk hozzá a paradicsom konzervet. Kis lángon főzzük kb. fél órát. A leszűrt, leöblített csicseriborsó konzervet a cége előtt 5 perccel adjuk hozzá. Sózzuk meg, a legvégén pedig adjuk hozzá a garam masala fűszerkeveréket.

3.

A megsült krumplikat vágjuk ketté és töltsük beléjük a forró curryt. Szórjuk meg a lereszelt light mozzarella sajttal és finomra vágott koriander zölddel, vagy petrezselyem zölddel.

Hozzávalók

4 db Burgonya

2 doboz Csicseriborsó konzerv

2 doboz Paradicsom konzerv

2 ek. Curry

1 ek. Garam massala

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

5 cm Reszelt gyömbér

2 ek. Olaj

100 g Szarvasi mozzarella light