Héjában sült krumpli csicseriborsós curryvel és light mozzarellával

HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLI CSICSERIBORSÓS CURRYVEL ÉS LIGHT MOZZARELLÁVAL

Elkészítési idő

30-60 perc

HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLI CSICSERIBORSÓS CURRYVEL ÉS LIGHT MOZZARELLÁVAL

Kategória

Főételek

HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLI CSICSERIBORSÓS CURRYVEL ÉS LIGHT MOZZARELLÁVAL

Cimkék

Fitt
HÉJÁBAN SÜLT KRUMPLI CSICSERIBORSÓS CURRYVEL ÉS LIGHT MOZZARELLÁVAL

Allergének

diófélék , szezámmag , tej

Hozzávalók

4 db Burgonya

2 doboz Csicseriborsó konzerv

2 doboz Paradicsom konzerv

2 ek. Curry

1 ek. Garam massala

1 db Hagyma

2 gerezd Fokhagyma

5 cm Reszelt gyömbér

2 ek. Olaj

100 g Szarvasi mozzarella light

Elkészítés

1.

Forrósítsuk fel a sütőt 200 C-ra, majd tegyük be a megmosott krumplikat egy tepsin. Süssük készre őket kb. 25-30 perc alatt.

2.

Ezalatt vágjuk finomra a hagymát és reszeljük le a fokhagymát és a gyömbért. Forró olajon kissé pirítsuk meg őket, majd adjuk hozzá a curry fűszerkeveréket. Kevergetve pirítsuk kis-közepes lángon. Amikor már erőteljesen érezzük az illatát, akkor adjuk hozzá a paradicsom konzervet. Kis lángon főzzük kb. fél órát. A leszűrt, leöblített csicseriborsó konzervet a cége előtt 5 perccel adjuk hozzá. Sózzuk meg, a legvégén pedig adjuk hozzá a garam masala fűszerkeveréket.

3.

A megsült krumplikat vágjuk ketté és töltsük beléjük a forró curryt. Szórjuk meg a lereszelt light mozzarella sajttal és finomra vágott koriander zölddel, vagy petrezselyem zölddel.