Elkészítési idő
30-60 perc
Kategória
Desszertek
Címkék
Ünnepi , VendégváróAllergének
tej1.
A meggyet szórjuk meg a cukorral és tegyük hűtőbe. Hagyjuk 6-8 órán keresztül így. Időnként keverjük meg.
2.
A cukros kezelés után tegyünk félre kb. 15 szem meggyet. A többit tegyük egy konyhai robotgépbe és aprítsuk föl. Majd egy szitán passzírozzuk át.
3.
A mascarponéba reszeljük bele a citromhéjat és keverjük simára a tejjel és a meggy lével. Keverjük hozzá a meggylét és ízlés szerint valamennyit a szitán fennmaradó meggyhéjból. Tegyük a keveréket a fagyasztóba. Hűtsük le jól, de vigyázzunk, ne fagyjon meg.
4.
Indítsuk el a fagylaltgépet és öntsük bele a mixet a nyíláson keresztül. Közben dobáljuk be a félbe, harmadba vágott meggyszemeket is. Keverjük addig, míg kész lesz, kb. fél órán át.
5.
Tegyük át egy műanyag edénybe a fagyit és tegyük a fagyasztóba még kb. 20 percet. Hagyjuk annyira megfagyni, hogy szépen tudjuk kanalazni.
250 g Szarvasi mascarpone
260 g magozott meggy
150 g Cukor
1 db Citrom
150 ml Tej
A Mozzarella kellemes, lágy ízével egyedülálló a sajtok világában. Az egyedi mozzarella ízhez egy kis só is kerül a sajtba.
Tudj meg többet a termékről!